CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 20., hétfő, Bernat, Felicia napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Önkormányzati Választás 2002.  

 Etikai kódex, a város tekintélye, Globex közvéleménykutatás, plakátrongálás, nagygyűlés, választási program, polgármesteri vita
Kránitz László MSZP-s képviselő és Walter Dezső polgármesterjelölt sajtótájékoztatója

    Kránitz László (MSZP) képviselő és Walter Dezső (MSZ-SZDSZ) polgármesterjelölt sajtótájékoztatót tartott. Kránitz László bevezetőjében kiemelte, úgy érzik a három polgármesterjelölt által aláírt Etikai Kódex elvesztette igazi jelentőségét, mert a polgármesterjelölt társak sorra felrúgják az Etikai Kódexben foglaltakat.

Walter Dezső MSZP-SZDSZ polgármesterjelöltje és Kránitz László országgyűlési képviselő

    Kránitz László a tegnapi, a Polgári Összefogás által szervezett nagygyűlésről szólva elmondta, a nagygyűlésen elhangzott, hogy a város tekintélyét a polgári kormány adta vissza. Az MSZP úgy gondolja, hogy a város igaz tekintélyét a  városban lakó polgárok, vállalkozók adhatják vissza. A Sopron városa a környező nagyvárosokhoz képest lemaradt, elmaradt a versenyben;  a következő években a város gazdasági, kulturális tekintélyét vissza kell szerezni jelentte ki a politikus.
Elmondták:  szintén nem értik, hogy miért ne lehetne a városnak szocialista polgármestere, hiszen Walter Dezső mindenben élvezi az MSZP helyi szervezetének és külön Medgyessy Péternek a bizalmát és támogatását.

    Az MSZP közvéleménykutatást végeztetett, amelyben, többek között a Globex-üggyel kapcsolatban,  megkérdezték, hogy elégedettek-e a soproniak a kialakult “végeredménnyel”. A megkérdezettek 78% ere a kérdésre nemmel válaszolt. Sopronnal kapcsolatban a Globex-ügy sokkal inkább a köztudatba ívódott már, mint a hűség - fejezte ki sajnálkozását Walter Dezső. Ezzel kapcsolatban a pártnak egy kérdése lenne: A Hotel Rózsadomb eladása kapcsán a 2%-os közvetítői jutalékot ki és milyen szerződés értelmében kapta?
    Mindezek ellenére a szocialisták ezzel a kérdéssel nem kívánnak foglalkozni és a kampányukba sem kívánják beépíteni.

    Kránitz László kiemelte, sértőnek tartják, hogy az egyik polgármester-jelölt által kitett plakátok megrongálásával kapcsolatba hozták őket, mint mondotta, ők nem folyamodnak ilyen módszerekhez.

    Walter Dezső bejelentette, hogy szeptember 18-án a Fő-térre hívják a választópolgárokat, ahol bemutatják képviselő-jelöltjeiket. A nagygyűlés vendége lesz Medgyessy Péter miniszterelnök is. Walter Dezső véleménye szerint nem tesz jót a városnak a megosztottság, ezért megválasztása esetén ő akár a város vezetése élén nagykoalícióra is hajlandó volna.

    A választási programja kapcsán elmondotta: az MSZP küldöttgyűlése szeptember 27-én fogadja majd el a helyi választási programot. Mindenképpen szerepelne ebben egy rövid-, egy közép- és egy hosszútávú cselekvési program.
    Sajtótájékoztatójuk végén bejelentették, hogy készek egy vitára, amely a helyi polgármester-jelöltek között zajlana, akár a helyi média, akár a választáspolgárok jelenlétében.
 
Nagy Á.



2002. szeptember 13., péntek 19:34


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület