CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 20., hétfő, Bernat, Felicia napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Gázhálózat - Őrség
Több mint tíz éve vártak a gázláng fellobanására az Őrségben élők. Hétvégén három település polgármestere közösen vehette birtokába a hálózatot, amelynek kiépítéséhez Őriszentpéter, Nagyrákos és Ispánk lakói közel 40 millió forinttal járultak hozzá.

Árvízi rendezés
Kormányprogram indul az árvízkárok helyreállítására. November végéig tartó közmunkaprogrammal kívánja segíteni a kormány az árvízkárok mielőbbi helyreállítását. Erről a döntésről valamint az aktuális foglalkoztatáspolitikai kérdésekről Kiss Péter munkaügyi miniszter beszélt székesfehérvári sajtótájékoztatóján.

Almatermelők támogatása - Nyugat-Dunántúl
A kormány az idén 2,8 milliárd forintot fordít az almatermelők támogatására - közölte Németh Imre, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter Egerváron. A Nyugat-Dunántúli régió almatermelőinek Zala megyei rendezvényén a tárca vezetője kifejtette: segítik mind az ipari alma előállítóit, mind pedig azokat, akik minőségi árualmát termelnek. Utóbbiak a megfelelő tárolási feltételek megteremtéséhez kapnak támogatást. Az idei fagykárokkal kapcsolatosan a miniszter arról beszélt, hogy a mezőgazdasági ágazat versenyképességének javítására szánt 60 milliárd forintból 15 milliárdot különítettek el az elemi kárt szenvedett termelők veszteségeinek
enyhítésére.

Integrációs intézet - Siófok
Európai Integrációs Kutatóintézet alakult a Kodolányi János Főiskolán Siófokon. Az új tudományos központ célja, hogy segítse a balatoni turizmus fejlesztését és hazánk európai uniós csatlakozását.

Egészségház - Ikrény
Új egészségház épült a Győr-Moson-Sopron megyei Ikrényben. A munkálatok 40 milliós költségét a település önkormányzata vállalta, az itt lakók adófelajánlásainak segítségével.

Felújított Kálvária - Bodajk
Tizenkétmilliós költséggel felújították az ország egyik legnagyobb búcsújáróhelyének Kálváriáját. Az eredeti, 1736-ból származó műemlékmaradványokat a katolikus templomban állítják ki. A szoborcsoport másolata azonban továbbra is megtekinthető a Kálvária dombon. A szobrot hétvégén a bodajki Mária búcsú napján áldották meg ismét.

Sajtünnep - Vitnyéd
Ötödik alkalommal rendezték meg a sajt ünnepét a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyéden. A sajtgyártók szakmai találkozóján százféle terméket bírált el a
zsűri. A díjnyertes, új ízekkel idén először a nagyközönség is megismerkedhetett.



2002. szeptember 17., kedd 23:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület