CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 20., hétfő, Bernat, Felicia napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Önkormányzati Választás 2002.  

Választási nagygyűlés - Medgyessy Péter miniszterelnök: Sopron régióközpont lehet
 
Olyan személyiségek kellenek, akik tenni akarással, rátermettséggel, a közügyek iránti elszántsággal küzdenek Sopron jövőjéért

    A soproni Fő téren tartotta választási nagygyűlését az MSZP soproni szervezete, amelynek vendége Medgyessy Péter miniszterelnök volt, akit Walter Dezső, az MSZP-SZDSZ polgármesterjelöltje köszöntött.


- Polgármesterjelöltként kinyilvánítom: az a célom, hogy a következő négy évben új fejezetet kezdjünk Sopron történetében. Ez az új fejezet nem a döntésképtelenségről, a tehetetlenségről, és a vagyonvesztésről szól, hanem világos, határozott tettekről a város fejlődése érdekében. Meggyőződésem, hogy Sopron következő polgármesterének az a feladata, hogy Sopront kivezesse abból az állapotból, abból a szürkeségből, amelybe az elmúlt időszak alatt jutott. Aki felelősen gondolkodik, az tudja, Sopron élére most határozott célokkal, erős akarattal olyan személy kell, aki menedzselni tudja, valódi összefogásra képes, irányítani az önkormányzatot. Olyan személyiségek kellenek, akik tenni akarással, rátermettséggel a közügyek iránti elszántsággal küzdenek Sopron jövőjéért - mondta Walter Dezső, aki arról is szólt, hogy családja a 17. századtól él Sopronban .
 

-Új fejezet nyílik a magyar közéletben - jelentette ki. Eljött a megbízhatóság, a szavahihetőség ideje. Szavamat adom önöknek, hogy kivezetem a várost a hullámvölgyből, és programunknak megfelelően megvalósítjuk azokat az intézkedéseket, amelyek jobb körülményeket hoznak az önök számára.

A polgármesterjelölt hangsúlyozta: meg kell állítani a város veszteséges gazdálkodását, meg kell állítani az évek óta tartó vagyonfelélését a városnak; választási ígéreteiben, többek között vállalta, hogy megválasztása esetén változtat az önkormányzat eddigi kommunikációs stílusán, hozzákezd az utak, közterek rendbetételéhez, a város közlekedési koncepciójának újragondolásához. Szociális bérlakásokat, fellendülő idegenforgalmat is ígért az MSZP-SZDSZ polgármesterjelöltje.

Medgyessy Péter miniszterelnököt taps és éljenzés fogadta, miközben a Fő téren lévő több ezer résztvevő között fiatalok egy csoportja 56-os és Nagy-Magyarország nemzetiszínű zászlaját emelte a magasba.

- Amikor utoljára itt jártam Sopronban, azt ígértem, hogy nem kivételes alkalmakkal fogok jönni, hanem jövök és találkozunk; találkozunk azért, hogy beszámolhassak arról, hogy mit csináltunk az elmúlt hónapokban, hogy meghallgassam önöket, megismerjem a véleményüket, hogy emberi közelségben legyünk. Hogy a szemükbe nézhessek. Talán emlékeznek, már ezt a kifejezést is használtam akkor. Nos, én azt gondolom, hogy politikusnál igen szép az, hogyha tartja a szavát. Én ezért idejöttem és szeretném elmondani, hogy hogy látom ma Magyarországot, hogy látom a helyzetet és mit szeretnék csinálni.

Medgyessy Péter szólt arról, hogy tavaszi választási körútján szembekerült Magyarország valóságával, azzal, hogy mit kell tennie, ahhoz, hogy boldogabban éljenek az emberek.

- Erőt adott nekem, és úgy gondolom, talán ez az erő jelentette azt, hogy az első száz napot úgy tudtuk megcsinálni, ahogyan ígértük. Örülünk annak, hogy nyugodt lelkiismerettel jöhetünk ide Az első száz nap hitelessé tette a kormány munkáját - jelentette ki a miniszterelnök.

- Ha a nyugdíjasoknak egy picit könnyebb nyaruk volt, azért mert megkapták a 19000 forintot, a gyermekeinket nevelő tanárok és tanítók és azok az emberek akik az egészségügyben orvosként, ápolónőként nagyon sokat dolgoznak, egy picikét kevesebb gonddal kell számoljanak, jó dolog. Az is talán valami kis könnyítést jelent, hogy a többgyermekes családok, ezt az iskolai időszakot egy picit könnyebben kezdhették, megkapták a második havi családi pótlékot is. Változást jelentett az is, hogy az átlag alatt keresők havonta átlagosan hatezer forinttal több pénzt vihetnek haza a borítékban - mondta.

- Egy nagyon izgalmas időszak előtt állunk. Izgalmas időszak előtt azért, mert tudjuk, hogy az Európai Unió óriási lehetőségeket kínál.

Sopron lehet régióközpont, "mert igazán jó és teljesítőképes város", minden feltétele megvan hozzá: olyan önkormányzatra és olyan polgármesterre van szükség, akik tudják ennek a súlyát és akarnak ezért tenni - mondta a miniszterelnök.

- Magyarország képes arra, hogy nyertesként kezelje és értékelje az Európai Uniós csatlakozást. Én tudom, hogy ide mi viszünk is valamit, nemcsak kapunk. Viszünk az emberi tudást, az emberi képességet, az emberi szorgalmat, és kapunk egy lehetőséget arra, hogy fölzárkózzunk Európához, az Európai Unió országaihoz, a gazdagabb országokhoz.
    Ilyen lehetősége Magyarországnak évszázadok óta nem volt. Ilyen lehetőséget eljátszani bűn, és nem lehet - jelentette ki a kormányfő.
    Az egészségügy, az oktatás, és Magyarország minden térségnek biztosított felzárkózási feltételeinek megteremtését is fontosnak nevezte a szónok, hangsúlyozva, hogy a valódi önkormányzatiság érvényesülését tartják fontosnak.

"Végigcsináljuk a stadionépítést" - ígérte a miniszterelnök a soproniaknak, mint ahogyan a Sopront elkerülő négysávos autóút megépítését támogatja a kormány.

Walter Dezsőt ajánlva Sopron polgármesterének zárta beszédét Medgyessy Péter miniszterelnök, kívánva, hogy Sopron legyen sikeres és boldog.

Ezt követően a színpadra szólítva bemutatásra kerültek Sopron választókörzeteinek MSZP színeiben induló képviselőjelöltjei.



2002. szeptember 19., csütörtök 09:31


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület