CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

A soproni ipari parkba települőket köszöntötték a Városházán
   

Gálné Kapás Márta  a  Soproni Ipari és Innovációs Park Kft ügyvezető igazgatója
és dr. Gimesi Szabolcs polgármester

    A három eddig aláírt szerződéses partner mellett, most két újabb vállalkozás települt be az ország talán egyik legszebb ipari és innovációs parkjába. Bevezető beszédében Gálné Kapás Márta, a  Soproni Ipari és Innovációs Park Kft ügyvezető igazgatója elmondta, hogy park nemcsak szép helyen található, hanem a befektetők számára minden lényeges infrastrukturális igényeknek megfelel. Bár a múlt évben megkezdett értékesítést lassította, hogy 2001. őszén az Önkormányzat a park komplex hasznosítására vonatkozóan kapott ajánlatot egy ausztrál befektetötől. A betelepítési koncepció és a szerződés elkészítése után indult meg az értékesítés.
    A SIP Kft. ez idáig három vállalkozás számára értékesített mintegy 1,6 hektárnyi területet, míg a mai napon további két betelepülő összesen 6000 négyzetméter területet vásárol az ipari park területéből.

    Ágota Gábor alpolgármester értékelő beszédében kijelentette: a park nem hagyományos ipari környezetben létesült, mert lakó és természetvédelmi övezet veszi körül. A város egyik legszebb panorámájával rendelkező ingatlana. Épp ezért a Közgyűlés már évekkel ezelőtt több határozatában támogatta, hogy az soproni ipari park ne egy hagyományos ipari parkként, hanem egy technológiai parkkén valósuljon meg. A környezetkímélő gyártó tevékenységek mellett vállalkozásokat segítő szolgáltatások, intézmények, kutató-oktatató bázisok települjenek be. Ennek érdekében szorosabbra fűzték a kapcsolatot a Soproni Egyetemmel, 2004-ben várhatóan rekreációs célú, oktatási intézményfejlesztési beruházás valósul meg állami támogatással, s így a terület még értékesebbé válik.
    Az eddigi 3 parkba települt vállalkozás, Grieszler Mérnökiiroda Bt., Ferrometallum Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Magyar-Osztrák Építőipari Kft mellett most két újabb környezettechnológiával kapcsolatos tevékenységet végző céget köszönthetünk a betelepülök sorában.

Dóka Gábor az Aqua-Filt Víz- és Uszodatechnika Kft ügyvezető igazgatója átveszi
Gálné Kapás Mártatól a  szerződést

    Az Aqua-Filt Víz- és Uszodatechnika Kft, amely száz százalékban magyar tulajdonú családi vállalkozásként, vízkezelő berendezések gyártásával és terjesztésével foglalkozik.

 Kelemen Péter, az Euroterm Épületgépészeti Kft ügyvezető igazgató
a szerződés aláírásakor

    Az Euroterm Épületgépészeti Kft, mely szintén családi vállalkozásként alakult két éve. Kelemen Péter ügyvezető igazgató elmondta, hogy kihívás de egyben lehetőség is ez számukra, új, korszerűbb technikák bevezetésére. Reményeik szerint így nagyobb lehetőségeket kapnak városi beruházások kivitelezéséhez, illetve hasonló projektekben való részvételhez.

    Az eddig betelepült vállalkozások azért választották a parkot cégük fejlesztési helyszínéül, mert bíznak abban, hogy itt egy magas színvonalú környezetben vállalkozásuk imázsa növekszik, a park által nyújtandó szolgáltatások és a környezetükben működő vállalkozások révén növekedhet.

    A beruházások megkezdését a betelepülők 2003-ra tervezik, de a szerződéses feltételek között szerepel, és a betelepülők vállalták, hogy a szerződés aláírásától számított 3 éven belül működő vállalkozást fognak működtetni a parkban.
 

- na -2002. szeptember 19., csütörtök 18:32


címlap zóna archívum
© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület