CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 20., hétfő, Bernat, Felicia napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Önkormányzati Választás 2002.  

Hiller István államtitkár a sajtó képviselőivel találkozott

-Aki Kossuthra méltó módon emlékezik, az egyben tiszteli Széchenyit is, és aki méltó módon emlékezik Széchenyire, az tiszteli Kossuthot. Ne felejtsük el, hogy éppen Kossuth Lajos mondta Széchenyiről, hogy a Legnagyobb Magyar. Ez a fajta mentalitás érvényes Sopronban, ahol évszázados tradícióra épül. - jelentette ki Hiller István politikai államtitkár a mai soproni sajtótájékoztatóján.
 

Walter Dezső MSZP-SDSZ polgármesterjelöltje, Hiller István államtitkár, 
Kránitz László (MSZP) országgyűlési képviselő

    Az Oktatási Minisztérium politikai államtitkáraként a politika és iskola kapcsolatáról szólva Hiller István nagyon határozottan kijelentette, hogy a politikának semmi keresnivalója az iskolákban. A diákok semmilyen politikai erőnek nem lehetnek üzenethordozói. Merényletnek tart minden olyan lépést, amely arra irányul, hogy politikai befolyást gyakoroljon a gyermekeken keresztül - mondta.
    A pedagógusok béremelése, iskolafelújítási program és az életpálya tervezhetősége egyaránt fontos, a tanügyben dolgozók helyzetét és közérzetét javító intézkedéssorozatok fontosságát is hangsúlyozta az államtitkár.
    A soproni kötődésű parlamenti képviselők csoportjának megalakulását és működését pozitív jellegű eseménynek ítélte meg, amely országos visszhangot váltott ki. Példaértékű a soproni képviselők összefogása, amely nem pártsemleges, hanem pártok feletti. Hiller István kijelentette a képviselőcsoport hatékony munkáját nagyban segítené az önkormányzat együttműködő szándéka, amely megvalósulását Walter Dezső polgármesterré választása garantálná.
    Az MSZP-SZDSZ polgármesterjelöltjével egyeztetve egy országos, Sopronból induló, EU-csatlakozás témában meghirdetett, középiskolásoknak szóló vetélkedő gondolatát is felvetette a politikus. A kezdeményezés azért fontos, mert azoknak a fiataloknak szólna, akik életük nagyobb részét feltehetően EU-polgárként élik majd le.
    Hiller István a Soproni Szemle megkérdőjelezhetetlen szakmaiságára, helytörténeti értékére való tekintettel kijelentette, hogy fontosnak és feladatának tartja a kiadvány folyamatos megjelenését segítő, lobbitevékenységet.
    Walter Dezső polgármesterjelölt az államtitkár úrral való személyes kapcsolatáról is szólt, hangsúlyozva, hogy az önkormányzati munkában, megválasztása esetén szintén a pártokfelettiség jut majd érvényre.
    Hangsúlyozta, hogy az Európai Unióval való vetélkedő Sopronból kiinduló kezdeményezését támogatja, azért, hogy információhoz jusson az a korosztály, aki az EU polgáraként fogja leélni életét.



2002. szeptember 20., péntek 20:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület