CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 20., hétfő, Bernat, Felicia napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Termálprogram – Sárvár
Folytatni kívánja a tavaly megkezdett termálprogramot a kormány – jelentette ki Pál Béla Sárváron.  Az idegenforgalomért felelős államtitkár elmondta: a tavalyi keret 20 százalékos emelésével jövőre 32 milliárd forint állna rendelkezésre a program folytatásához. A kormány tervei között szerepel a belfüldi turizmus fellendítése, ezért kezdeményezik, hogy a társadalom-biztosítás nyújtson több támogatást a gyógyfürdőkben igénybe vehető kezelések után. A tervek szerint adó-kedvezményekkel ösztönöznék a szálláshelyek bővítését és a szállodaépítéseket.

Új megrendelések? – Győr
Fő beszállítót keres a Magyar Honvédség, ezért hamarosan új katonai gépjárműtendert ír ki a Honvédelmi Minisztérium – jelentette ki Juhász Ferenc Győrben. A honvédelmi tárca vezetője szerint a tender fő esélyesei az Ikarus és a Rába.

Szlovén-magyar munkacsoport – Szombathely
Munkacsoportokat hozott létre tegnapi ülésén a Szlovén-Magyar Határmenti Regionális Tanács. A négy szervezet feladata, hogy hatékonyabban koordinálják az uniós csatlakozással kapcsolatos teendőket. A tanácsban részt vevő Vas és Zala megyei, valamint szlovén képviselők egyetértettek abban, hogy a jövőben a területfejlesztési kérdésekre, valamint az infrastruktúra és a közlekedés fejlsztésére helyezik a hangsúlyt. Megegyeztek abban is, hogy Zalaegerszegen és Muraszombaton egy-egy koordinátort neveznek ki.

Szezonzárás – Balaton
Közepes szezont zárt a Balatoni Hajózási Rt. 25 személy- és 2 vitorláshajó, valamint 4 komp szállította az utasokat az idei szezonban a Balatonon. A Hajózási Rt. tájékoztatóján kiderült, hogy a menetrendszeri járatokon 6 százalékkal csökkent a forgalom, a sétahajók viszont népszerűbbek voltak a turisták körében.

Autómentes nap – Győr, Sopron
Győr második alkalommal csatlakozott a nemzetközi autómentes nap programjához. A városban kerékpáros felvonulás és ügyességi bemutatók várták az érdeklődőket, emellett bemutatták a Korszakváltó csoport új, virágokkal díszített autóbuszát is. Sopron városa is másodszor vett részt az autómentes napon. Innen indultak a Pannon tekergők, akik 110 kilométert tettek meg a zalaegerszegi célig. A túra útvonalát érintő városokban a kis Pannon Tekergőhöz csatlakozhattak a mozogni vágyó, de a hosszabb távot nem bíró kerekesek.

Megújult a templom – Bedegkér
Felújították a bedegkéri evangélikus templomot. Az 550 lakosú Somogy megyei kistelepülés 107 éves épületét közel három hónapon át tartó munkával szépítették meg. A közel 2 millió forintos beruházást támogatta az önkormányzat, az Egyházmegye, a falu lakói pedig pénzadományokkal és kétkezi munkájukkal segítették az építkezést.

Református központ – Tác
Új gyülekezeti központot hozott létre a Fejér megyei Tác református egyházközössége. Az épületben a lelkészlakás mellett 60 személyes gyülekezeti helyiséget és  hittantermet is kialakítottak.
 



2002. szeptember 23., hétfő 19:32


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület