CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 20., hétfő, Bernat, Felicia napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

 
Védmű - Mosoni-Duna
A Mosoni-Duna bal partján a két és fél kilométeres töltés megerősítése egy-másfél év alatt elkészül Győr és Vének között - hangzott el egy győri vízügyi tanácskozáson. Szakemberek szerint a megyeszékhely szennyvíztisztítójának elkészülte után rövidesen megkezdik a vízszintszabályzó mű építését a Mosoni-Dunán.

Nyomvonal-módosítás? - Zalaegerszeg
Zalaegerszeg több sűrűn lakott övezetén is áthalad a szlovén-magyar vasút tervezett nyomvonala. A térség országgyűlési képviselője ezért a közlekedési miniszternél kezdeményezi, hogy a vasút építésénél elkerüljék ezeket a területeket, és a nyomvonal a Zala védtöltése mellett haladjon.

Toborzónap - Gyulafirátót
A kormány 2006-ig létrehozza a közép- és kelet-európai demokráciák első professzionális hadseregét - jelentette ki Medgyessy Péter miniszterelnök a Szablya 2002 bakonyi hadgyakorlat részeként rendezett toborzónapon ma a Veszprém megyei Gyulafirátóton.

Értékes leletek - Veszprém
Értékes régészeti leleteket találtak egy veszprémi gyorsétterem építésénél,
ahol egy középkori épületrész, bélyegzett téglák és csontvázak kerültek elő. A teljes régészeti feltárás valószínüleg elmarad, mert az építkezést terv szerint folytatni kell. A Veszprémi Múzeum vezetői abban bíznak, hogy a leletek egy részét bemutathatják majd az étteremben. Felvették a kapcsolatot a belsőépítésszel, akik ígéretet tett arra, hogy az étterem alapjain jelzik a régi falak körvonalait, illetve az előkerült téglákból egy falat raknak majd.

Adós, fizess! - Székesfehérvár
Közel 15 millió forintos tartozása van olyan autótulajdonosoknak, akik jegy, vagy bérlet nélkül parkoltak Székesfehérváron. A Városgondnokság a jövőben bíróság elé viszi azoknak az ügyét, akik a második felszólítást követően sem fizetik ki büntetésüket.

Csempészcigi - Sopron
Húszmillió forint értékű zár- és adójegy nélküli cigarettaszállítmány foglaltak le a vámosok a soproni vámhivatalnál. A pénzügyőrök egy magyar kamion vizsgálata során csaknem ötezer karton cigarettát találtak elrejtve. A vámosok az egész szállítmányt, így a cigarettarakományt is lefoglalták, és a gépkocsivezető ellen jövedéki orgazdaság bűncselekményének alapos gyanújával indítottak eljárást.

Forrásközpont - Veszprém
Új idegennyelvi forrásközpontot alakítottak ki a British Council segítségével a Veszprém megyei Könyvtárban. A több ezer angol könyv és folyóirat a diákok és a tanárok munkáját is segíti majd.

Új játszótér - Szombathely
Új játszóteret adtak át Szombathelyen. A Szent István parkban esztétikus, az európai uniós előírásoknak is megfelelő játékokkal várják a gyerekeket. A vandálok ellen kerítéssel lezárt terület kialakítsáa 6,5 millió forint volt, amihez a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium 2,5 millió forinttal járult hozzá. A korábban focipályaként működő területre most új funkciót kapott, ezért a város vezetése ígéretet tett arra, hogy a parkban hamarosan új sportpálya is épül.

Templomfelújítás - Veszprém
A Széchényi terv pályázatán elnyert 10 millió forintból és a hívek adakozásából szépül meg Veszprémben a Szt. Margit-templom. Eddig csupán a hívek összefogásával az épület belsejét tudták helyreállítani, most a vallási turizmusért című pályázaton megnyert pénz a teljes helyreállítást lehetővé teszi. Jövőre a város legnagyobb temploma zarándokat fogad majd Árpádházi Szent Margit szentté avatása 60. évfordulója alkalmából.

Zene az őszben - Sopron, Kismarton
A szegedi Victória Kamarakórus fellépésével megkezdődött a Zene az őszben pannóniai koncertsorozat. Az előadásokat az osztrák-magyar határ mentén fekvő településeken, elsősorban Eisenstadtban és Sopronban rendezik. A koncerteken fiatal tehetséges művészek adnak elő klasszikus és modern komolyzenei műveket. A Zene az őszben szervezője Szelényi László karnagy a nyitóelőadáson a századik születésnapját ünneplő ausztriai magyar zeneszerző Takács Jenő több művét vezényelte.
 



2002. szeptember 26., csütörtök 21:41


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület