CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Városháza  

A teljes terjedelmű polgármesteri számvetés

Értékeltek Sopron városvezetői

    A soproni sajtó képviselőinek külön is értékelte az elmúlt önkormányzati ciklusban végzett munkáját dr. Gimesi Szabolcs polgármester, együtt Dr. Payer Erzsébet, Ágota Gábor, és Tengerdi Antal alpolgármesterekkel.

    Közös munkájukban igyekeztek konszenzust teremteni, hangsúlyozta a polgármester, aki leszögezte a saját és az önkormányzat önbecsülésének tartoznak azzal a városvezetők, hogy a választási kampányban elhangzott "szürke, középszerű, döntésképtelen " a városra és városvezetésre alkalmazott minősítéssel szembehelyezzék a tényeket. Akik ezeket a megalapozatlan kijelentéseket teszik, nem ismerik az adott lehetőségeket, és az önkormányzat munkáját, mondta Dr. Gimesi Szabolcs, aki kiemelte a megyei jogú városok – mint intézményfentartó városok – sajátságos, és a megyeszékhelyekhez képest mindenképpen hátrányosabb helyzetét.

A jelenlegi városvezetők: Dr. Payer Erzsébet alpolgármester, Dr. Gimesi Szabolcs polgármester, Tengerdi Antal és Ágota Gábor alpolgármesterek

    A polgármesteri beszámolót követően, amelyben az is elhangzott, hogy a jelenlegi városvezetésnek – a javítanivalók ellenére és a lehetőségekhez képest – nincs miért szégyenkeznie, az alpolgármesterek is beszámoltak a rájuk bízott feladatok teljesítéséről.

    Ágota Gábor az önkormányzati gazdasági társaságok, a vagyongazdálkodás, a vagyonrendelet átalakítása, a kincskincstári rendszer bevezetése, a beruházások, a szabályozási tervek területén végzett munkájáról számolt be, Tengerdi Antal a közoktatás, a kultúra területéről tartott beszámolójában többek között az oktatás átszervezének okairól, lehetőségeiről és következményeiről is szólt. Payer Erzsébet az alapellátás és a háziorvosi rendszer területén történt változásokról számolt be, kiemelve a megelőzés területén kifejtett tevékenységet, valamint az egészséges városok mozgalmához való csatlakozást; elmnondta az elmúlt ciklusban több támogatás jutott a sport területére.

    A sajtótájékoztatón elhangzott: egyetlen ciklusban sem lehetséges a megkezdett és a már folyamatban lévő beruházásokat, projekteket, fejlesztéseket időszakokhoz kötötten, szigorúan szétválasztani, hiszen a város élete nem ciklusokhoz kötött, mint ahogyan az alpolgármesterek felügyelete, koordinálása alá tartozó működési területek sem választhatók el egymástól.

    Dr. Gimesi Szabolcs polgármester a cyberpress kérdésére válaszolva kijelentette: polgármesteri széke átadásakor, az egyetlen emberi, jó tanács, amit utódjának mondani tud, az, amit nyolc évvel ezelőtt ő maga is úgy kapott; Azt kívánja utódjának, hogy négy év múlva majd ugyanúgy tudjon a polgármesteri irodából kijönni, mint ahogyan most oda belép .

A továbbiakban közreadjuk Sopron Megyei Jogú Város cikluszáró közgyűlésén elhangzott polgármesteri beszámolót



2002. szeptember 28., szombat 13:10


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület