CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 20., hétfő, Bernat, Felicia napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Kórház-jubileum - Hévíz
A kormányprogram szorgalmazza az egészségügyi intézmények társasági formában történő működését - hangsúlyozta Kökény Mihály, a szaktárca politikai államtitkára a Hévízi Kórház 50 éves, jubileumi ünnepségén. A politikus elmondta: a jövő év elején várható törvénymódosítás nyomán a Szent András rehabilitációs kórház akár modell értékű intézménye is lehet a tulajdonosi átalakulásnak. A szakorvosok szerint a hévízi tó környezeti és vízminőségi problémái még nem oldódtak meg. Ezért központi döntés szükséges a térségbeli szennyezés meggátolása érdekében és mielőbb át kell telepíteni a belvárosi autóforgalmat is.

Új rendelő - Kapuvár
43 millió forintból új orvosi rendelőt építettek Kapuváron. A gartai városrészben így több ezer beteget tudnak jobb körülmények között gyógyítani. Az épületben házi orvosi, fogorvosi és gyermekorvosi  szakrendelésre alkalmas helyiséget és 2 orvoslakást alakítanak ki.  Az új rendelőben a gyógyítás mellett folyamatosan végeznek szűrővizsgálatokat a felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.

Segítség romáknak - Szombathely
Ez év végéig 538 millió forint áll a kományzat rendelkezésére, hogy a roma kisebbség oktatását, tanulását segítse- hangzott el a szombathelyi roma oktatásügyi fórumon. Teleki László, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára a találkozón ismertette a kormány kisebbségi ügyekkel foglalkozó kabinetjének terveit.

Elmaradó választások - Nyugat-Dunántúl
Adáskörzetünkben 7 településen nem választanak polgármestert október 20-án. Veszprém megyében 1, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében 3-3 településen a megadott határidőig senki sem jelöltette magát a posztra.

Stadion-avató - Pápa
Orbán Viktor volt miniszterelnök és Mesterházy Attila,  a Gyermek- és Ifjúsági Minisztérium politikai államtitkára is jelen volt a 300 millió forintos beruházással, fél év alatt elkészült futballstadion hétvégi avató ünnepségén Pápán. A létesítményre a stadionrekonstrukciós programból 200 millió forintos támogatást kapott a város, 100 millió forintot pedig az önkormányzat és a helyi vállalkozók biztosítottak.

Látható rendőrség - Zalaegerszeg
Doszpot Péter véleménye szerint látható rendőrségre van szükség, a munkát pedig a rendőrőrsök és a körzeti megbízotti hálózat megerősítésével kell kezdeni. Az Országgyűlés rendészeti bizottságának szocialista alelnöke, miniszteri biztos zalaegerszegi fórumán azt is közölte, hogy elkészült az ORFK négy évre szóló közbiztonsági stratégiája.

Targoncások versenye - Nagykanizsa
Targoncakezelők Zala megyei versenyének döntőjét rendezték Nagykanizsán. A második alkalommal életre hívott megmérettetés célja a targoncakezelés biztonságos módszereinek és a munkavédelem fontosságának népszerűsítése volt. Az idei versenyre 110- en jelentkeztek, közülük a 4 selejtező után 35 vezető maradt versenyben. Az elméleti és gyakorlati vizsgák után, az ügyességi és gyorsasági versenyeket követően,  Zala megye legjobb targoncása Bognár Balázs lett, jutalma pedig 100 ezer forint.

Évforduló - Pákozd
A Pákozdi - Sukorói csata 154. évfordulójának alkalmából rendeztek ünnepséget Pákozdon. A rendezvényen Fodor Lajos vezérezredes, és Komor Levente a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára a győztes csata történelmi jelentőségéről és mának szóló üzenetéről beszélt.

Napóra-konferencia - Kőszeg
A legszebb időmérő eszközökről: a napórákról tanácskoztak szakemberek Kőszegen. A napórák kultúrtörténeti jelentősége és megóvásuk lehetőségei volt a témája annak a háromnapos nemzetközi konferenciának, amelyen 9 közép- és nyugat- európai ország szakemberei tanácskoztak Kőszegen. Az eseményen elhangzott: évszázadok óta a napóra a legpontosabb és legszebb időmérő eszköz. Vas megyében egyébként közel 300 napóra működik ma is.
 



2002. szeptember 30., hétfő 23:22


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület