CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Gyógyturizmus - Máriakálnok
Magyarországon a legnagyobb értékű turisztikai beruházás valósul meg a Győr-Moson-Sopron megyei Máriakálnokon. Az első szakasz kivitelezését a Gazdasági Minisztérium is támogatta. A gyógycentrum építéséhez szükséges kútfúrási munkák a nyáron kezdődtek, és szakemberek szerint kiváló minőségű gyógyvizet találtak.

Nagygyűlések - Zalaegerszeg
Az MSZP által megfogalmazott program szociáldemokrata, és a választók többsége erre szavazott - hangsúlyozta Kovács László külügyminiszter, a párt elnöke Zalaegerszegen, a szocialisták Zala megyei kampánynyitóján. A nagygyűlést megelőző tájékoztatón Kovács László kifejtette: maradéktalanul teljesítették az első száznapos program ígéreteit, intézkedéseik nyomán több mint 4 millió ember életkörülményei javultak.
Szintén Zalaegerszegen tartott nagygyűlést Orbán Viktor. A volt miniszterelnök szerint a polgári nemzeti tábor egységesebb, mint valaha, de a polgári erők a kitartó önbizalom, a jelöltek iránti bizalom és az ellenféléhez hasonló kapcsolati háló kiépítése nélkül nem nyerhetik meg az önkormányzati választásokat.

Szobor Benedek Eleknek - Sopron
Felavatták Benedek Elek szobrát Sopronban. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Kara minden évben megemlékezik névadójáról, egyik legjelentősebb meseírónkról. Szála Erzsébet főigazgató az avatási ünnepségen elmondta: a főiskola hamarosan a meseköltő könyvhagyatékával gazdagodik, amely a Benedek Elek emlékszobában kap majd helyet.

Kórház-rekonstrukció - Mosonmagyaróvár
Megkezdődött a mosonmagyaróvári Karolina Kórház hosszú éveken át halogatott rekonstrukciója. Idén címzett támogatásban részesült Győr-Moson-Sopron megyei intézmény, amely így több mint 1 milliárd forintot fordíthat fejlesztésre. Új berendezésekre több mint 600 millió forintot költenek, a felújítás várhatóan 2004-ben fejeződik be.

Vérhiány - Székesfehérvár
Kritikus helyzet alakult ki a székesfehérvári területi vérellátó központnál. Főként a ritka vércsoportokból keletkezett hiány, ezért a Vöröskereszt megyei szervezete egy napos, rendkívüli véradó akciót szervezett.

Hulladékgazdálkodás - Győr
Egy holland - magyar felmérés szerint a hazánkban használt 2700 szilárd hulladéklerakónak alig 5%-a felel meg a szigorú úniós elvárásoknak. Az adatokat az országos hulladékgazdálkodási terv megvalósításához tudják használni.

Új buszok - Zalaegerszeg
Hat új autóbuszt helyezett forgalomba a megyében a Zala Volán Rt. Az új járművek enyhítik a tömegközlekedés zsúfoltságát, hiszen a korábbi típusokhoz képest 20 fővel többen férnek el rajtuk.

Jubileumi kiadvány - Sopron
„Sopron az ezredfordulón” címmel kiadvány jelent meg a település szabad királyi várossá nyilvánításának 725. évfordulója alkalmából. A kötet Sopron rendszerváltozás utáni éveit és jelenét mutatja be, ugyanakkor jótékony célt is szolgál. Magyar és angol nyelven másfélszáz oldalon ismerteti Sopron helyét és gazdasági szerepét a millennium időszakában, illetve azt, hogy a rendszerváltozás után hogyan fejlődött a város. A kiadó a bevétel egy részét hallássérült gyerekek javára ajánlja fel.
 



2002. október 03., csütörtök 21:12


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület