CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Czigány Judit: Kutyaszívvel- Korszerű futópálya a Hunyadiban- Dr. Lévai Anikó Sopronban- Indul a Grafikai Műhely- A Luther Szövetség előadása- Őszi Könyvtári Hét- Gyapjúszövők kiállítása

Czigány Judit Kutyaszívvel című könyvének bemutatójára került sor a Cédrus Art Klub Fő tér 6. szám alatti vinotékájában, az Állatok Világnapja alkalmából. A könyvről a szerzővel  Kemény András  felelős kiadó beszélgetett. Czigány Judit jelenleg a Malév egyetlen pilótanője, tizenhárom éve kezdett el repülni. Korábban a családi környezetnek megfelelően zenetörténészként szerzett diplomát. Első novelláit a repülés élménye ihlette, három kisebb kötete jelent meg. "A természet iránti tisztelet" vezette arra, hogy munkája mellett tanulmányokba fogkon. Jelenleg a Sopronban az erdőmérnöki kar vadgazdálkodási szaká tanul. A könyvbemutatóról részletesen is beszámolunk.

Korszerű futópályát avatnak a Hunyadiban. Október 8-án a soproni iskolák legkorszerűbb futópályáját avatják fel a Hunyadiban. Rekord idő – nem kevesebb, mint egy év – alatt vált az elgondolás valósággá, és készült el a négysávos, 70 méteres futópálya, a kétszáz méteres körpályával és ugrónekifutóval a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola udvarán
Rajnai Károly igazgató elmondta, hogy sikertelen pályázatok után – egyrészt a szülők biztatására, másrészt, mert ő maga is nap mint szembesült azzal, hogy az általános iskolások mozgásigénye levezetése teret és alkalmat igényel.
A 18 millió forintos beruházás megvalósulását a szülők jelentős anyagi segítsége, az ÁFA-visszaigénylés lehetősége mellett az igazgatótanács azon pozitív döntése is segítette, amely szerint az iskola létszám-nökedésével járó normatív támogatást a beruházás finanszírozására fordíthatták Az összefogásban, a megvalósulást segítő pozitív hozzáállásban része van a Strabag Építőnek, valamint a Pannon Metál budapesti cégnek egyaránt, akiknek az igazgató, mint mondta, a gyerekek nevében külön is köszönettel tartozik. A soproni iskolák között unikumnak számít a gumiszőnyeges pálya, amely Dr. Frenkl Róbert országos felügyelő részvételével zajló ünnepélyes átadását követően vehetnek birtokba a hunyadis diákok.

Sopronban járt Dr. Lévai Anikó A Nagycsaládosok Országos Egyesülete Soproni Tagszervezeténél tett látogatást Dr. Lévai Anikó, Dr. Handó Tünde és Dr. Molnár Ágnes, a Fidesz-Polgári Összefogás polgármesterjelöltje társaságában.
A Színház utca 33. szám alatt szervezett játszóházban Dr. Árvai Györgyné a NOE Soproni tagszervezetének elnöke a soproni nagycsaládosok helyzetéről, a szervezet munkájáról beszélgetett Lévai Anikóval, az egyébként négygyermekes édesanyával. A többi nagycsaládos szülővel pedig – amint azt a szülők is elmondták – nem a gondjairól, hanem inkább az örömökről esett szó. Dr. Lévai Anikó szombat délután a soproni evangélikus temető előtti emlékhelyen résztvett az aradi vértanúk soproni megemlékezésén.

Indul a Grafikai Műhely Ismét megkezdi tevékenységét Magyar Mónika grafikusművész rajztanár és Szőcs Géza grafikusművész tanár grafikai műhelye. Október 7-én a Toronygaléria alatti műhelyben (Sopron, Szent György u. 14.) várják a rajz, festészet, képzőművészetek iránt érdeklődőket. A foglalkozások időpontja: hétfőn és csütörtökön 18-21 óráig. Beiratkozás és bővebb információ október 7-én, hétfőn 18 órától a helyszínen.

A Luther Szövetség október 8-án az Evangélikus gyülekezeti teremben tartja összejövetelét, amelyen Szimon János lelkész "Áldásoddal megyünk..." című előadása hangzik el.

Őszi Könyvtári Hét rendezvénysorozat kezdődik október 7-én a városi könyvtárban. A hét minden napján 10-18 óráig, szombaton 9-12 óráig könyvvásárt tartanak a lselejtezett állományból a Széchenyi István Városi Könyvtárban, a "Hozzál vissza!" akció keretében a régen kikölcsönzött könyvek után nem számítanak fel késedelmi díjat. Hétfőn délután öt órakor Somogyváry Gyula könyvtáros Szeresd a dalt, mert Isten adta! címmel tart előadást. Az október 12-ig tartó Őszi Könyvtári Hét részletes programja megtalálható a Programajánlónkban.

Gyapjúszövők kiállítása A Gárdonyi Géza Általános Iskola és a Soproni pedagógusok Művelődési Háza Gyapjúszövők alkotó Köre október 12-én kiállítást szervez a Gárdonyi Géza Általános Iskolában (Sopron, Ferenczy J. u. 1.). A 16 órakor nyíló és október 25-ig nyitva tartó kiállításon Bakay Erzsébet textilművész mond megnyitó beszédet.



2002. október 07., hétfő 00:51


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület