CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  


  Új víztorony - Győr
Új víztorony alapkövét helyezték el ma Győr-Szabadhegyen. A létesítmény csaknem 300 millió forintból valósul meg, és 2500 lakás vízellátását biztosítja majd a kisalföldi megyeszékhelyen.

Választások - Burgenland
Helyhatósági választásokat tartottak Burgenlandban. A négy magyarlakta település - Alsóőr, Felsőőr, Felsőpulya és Őrisziget - közül egyedül Alsóőrön volt magyar polgármesterjelölt. Horváth József 1997 óta vezeti a községet, tegnap őt 70%-os támogatottsággal újraválasztották. A burgenlandi választások érdekessége, hogy első alkalommal 16 éves kortól voksolhattak a fiatalok.

Útfejlesztések - Vas megye
Több mint 15 milliárd forint a nettó összértéke azoknak a közútfejlesztési beruházásoknak, amelyek 2004 végéig a Nemzeti Autópálya Rt. beruházásban a Széchenyi plusz program keretében valósulhatnak meg Vas megyében - hangzott el ma a Vas Megyei Közútkezelő Kht. tájékoztatóján Szombathelyen.

Tűzhalál - Polgárdi
Csak a holttestét találták meg a tűzoltók annak a 12 éves fiúnak, aki vasárnap benn rekedt egy lángra gyúlt óriás szalmatoronyban a Fejér megyei Polgárdi határában. A fiú egy 14 éves barátjával mászott be a szalmabálából összerakott torony belsejébe. Az életben maradt fiú elmondása szerint ott találtak egy öngyújtót, ami kiesett a kezükből és meggyújtotta a szalmát. A tűzoltók este hét óra körül fejezték be a tűz oltását.

Szálloda-fejlesztés - Bük
5 milliárd forintos beruházás valósul meg jövő őszre a Büki üdülőfaluban. A négycsillagos szolgáltatást nyújtó szállodával egyidőben a település golfpályájának bővítése is megkezdődött. A külügyminisztérium a szálloda-komplexum alapkőletételét összekötötte a 11-ik Diplomata Golfbajnoksággal. A komplexum megnyitását 2003 őszére tervezik.

Fatemplom - Zalaegerszeg
Az 1873-ban leégett zalacsébi fatemplom mását építették fel a Göcseji Falumúzeumban. Három éve folyamatosan gyűjtöttek templom- illetve téglajegyeket a fatemplom építésére. A skanzenban a közeljövőben egy egész falut szeretnének megépíteni XIX. századi mintára, melyhez szintén társadalmi összefogást és segítséget várnak.

Gomba nap - Velem
Második alkalommal tartottak Gomba Napot a Kőszeg melletti Velemben. A szervezőknek az a céljuk, hogy minél többen minél több gombából készült ételt ismerhessenek meg. A látogatókat elsősorban az ínyencségek érdekelték, amiből nem volt hiány. Volt, aki saját speciális gombakülönlegességét itt próbálta ki először nagyközönség előtt.

Madármegfigyelők - Gyirmót
Magyarországon mintegy 50 helyszínen csatlakoztak a Nemzetközi Madármegfigyelő Napok programsorozat-hoz. A Győr környékiek a gyirmóti Holt-Rába mentén ismerkedhettek a madárvédelmi szervezetek tevékeny-ségével. A közel száz érdeklődő a megfigyelési adatokból megtudhatta a madarak szokásait, például, hogy hogyan élnek vagy merre vonulnak.

Bornapok - Mór
Három éjjen és három napon át tartó vígassággal zárták a szüretet Móron. A résztvevők megismerhették a termelők legújabb borait, megválasztották a borkirálynőt, és szüreti felvonulással idézték a sváb kistelepülés hagyományait.

Jubileum - Sopron
Az intézmény megalapításának évfordulóját ünnepelték ma a soproni Erdei Iskolában. A gyerekek és a tantestület az ünnepségen megkoszorúzták az iskola névadója, az alapító, Doborjáni Ferenc, emléktábláját. Átadták ez alkalommal a Doborjáni emlékérmeket, amelyet olyan nevelő kaphat meg, aki kimagaslóan színvonalas gyógypedagógiai munkát végzett. Az intézményben 20 millió forintos beruházás zajlik, melynek során az alsó két szinten osztálytermeket és újabb műhelyeket alakítanak ki az iskola.

Új játszótér - Gősfa
Játszóteret és sportpályát avattak a hétvégén a ala megyei Gősfán. A beruházáshoz szükséges pénzt önkormányzati forrásból és pályázati támogatásból nyerte el a falu.
 



2002. október 07., hétfő 21:09


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület