CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 23., kedd, Bel napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Az összefogást is ünnepli a Hunyadi

    Szép és követendő összefogás eredményeképpen valósult meg a Hunyadi János Evangélikus Iskola udvarán az október 8-án felavatott futópályája.
    "Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de egy veszi el a jutalmat? Úgy fussatok, hogy elvegyétek" - szólt a Szentírás a futópálya közepén összegyűlt hunyadis diákokhoz, tanárokhoz, szülőkhöz, vendégekhez.
 

Dr. Frenkl Róbert: Hozzuk a gyerekeknek a sportot az iskolába!
A verseny, a díjért való küzdelem céltudatos készüléssel és lemondásokkal is jár - szólt az egybegyűltekhez Jankovits Béla esperes. A sport példájánál maradva, pedig arról is szólt az Ige kapcsán, hogy az életben, akárcsak a sportban mindig vannak olyan "nézők", akik külső szemlélőként mindent jobban tudnak, olyanok, akik nem szállnak be a pályára.
    Azoknak, akiknek hit adatott, pedig feladatuk, hogy minden erejüket latba vetnek igyekezzenek elérni a célt.
Rajnai Károly iskolaigazgató, Jankovits Béla esperes és Frenkl Róbert országos felügyelő együtt avatták fel a pályát
 
        A Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola pedig követendő példát mutat diákjainak a jó ügyért való kitartó és folyamatos küzdelemben, hiszen nem is olyan régen, még egy éve sincs, hogy a futópálya megvalósításának ötlete felmerült.
Rajnai Károly igazgató elmondta, hogy sikertelen pályázatok után – egyrészt a szülők biztatására, másrészt, mert ő maga is nap mint szembesült azzal, hogy az általános iskolások mozgásigénye levezetése teret és alkalmat igényel – határozott úgy, hogy belevág a létesítmény megvalósításába.
    Rekord idő – nem kevesebb, mint egy év – alatt vált az elgondolás valósággá, és készült el a négysávos, 70 méteres futópálya, a kétszáz méteres körpályával és ugrónekifutóval.
    A 18 millió forintos beruházás megvalósulását a szülők jelentős anyagi segítsége, áldozatvállalása, az ÁFA-visszaigénylés lehetősége mellett az Igazgatótanács azon pozitív döntése is segítette, amely szerint az iskola létszám-nökedésével járó normatív támogatást a beruházás finanszírozására fordíthatták Az összefogásban, a megvalósulást segítő pozitív hozzáállásban része van a kivitelezőnek, a Strabag Építőnek, valamint a Pannon Metál budapesti cégnek egyaránt, akiknek az igazgató, mint mondta, a gyerekek nevében külön is köszönettel tartozik. A soproni iskolák között unikumnak számít a gumiszőnyeges pálya, amely Dr. Frenkl Róbert országos felügyelő részvételével zajló ünnepélyes átadását követően a legnagyobb örömet a hunyadis diákoknak szerezte.
A létesítmény egyházi avatását Jankovits Béla esperes, Zügn Tamás vezető lelkész és Gabnai Sándor evangélikus lelkész végezte. Az ünnepségen résztvett Tengerdi Antal Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere.
   
Dr. Frenkl Róbert országos felügyelő nagy örömnek tartja a sportpálya avatását:
- Mindenkinek szüksége van sportra, a mai inaktív társadalomban fontos, hogy testkulturális tevékenységet végezzen az ember. Alapigazság: a sport az ifjúság számára életforma. Ha nem gondoskodunk arról, hogy ezt az életformát meg is tudják élni, akkor bűnös mulasztást követünk el. A legjobb megoldás az, hogy a sport lehetőségét az iskolába hozzuk, hogy itt lehessen része minden gyereknek a sport örömeiben.
- A futópálya megépítése arra is példa, hogy ahol a gondolkodásbeli egység megvan, ott minden könnyebbé válik. Fontosak az anyagiaknak, de valójában az igazi frontáttörést mindig az hozza, ha a testületben egység van. Egy másik fontos eleme a sikernek a tenniakarás, az, hogy az iskolák ők maguk igyekezzenek célokat kitűzni és azok megvalósulása érdekében tevékenykedni - vélte az országos felügyelő, aki az egyházi munkában egyik kiemelt fontosságú területnek éppen az oktatást tartja.
 
A hunyadisok, akik boldogan vették birtokba a pályát
A soproni sportiskolások atlétika bemutatót tartottak
 



2002. oktĂłber 09., szerda 02:17


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület