CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Önkormányzati Választás 2002.  

Polgármesterjelöltek vitája a kamarában
Nem volt teljes a létszám

    Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamarája kezdeményezésére vita fórumot tartottak tegnap Sopronban a Deák tér 14 szám alatt. A meghívása igent mondott dr. Szekeres Csaba a Szövetség Sopronért Egyesület, Friedl László független és Kovács Kálmán (MIÉP) polgármesterjelöltje. A
vitán dr. Molnár Ágnes (Fidesz-Polgári Összefogás) és Walter Dezső (MSZP-SZDSZ) polgármesterjelöltje – előzőleg rögzített egyéb elfoglaltsága miatt –  nem vett részt.
    A meghirdetett vitafórum, amelyen többnyire  vállalkozók vettek részt, a megjelent polgármesterjelöltek rövid bemutatkozásával kezdődött.

Kovács Kálmán (MIÉP), Dr. Szekeres Csaba (Szövetség Sopronért Egyesület), Friedl László (független) polgármesterjelöltek

    A bemutatkozásukat követően ismertették a jelöltek elképzeléseiket a város jövőjét illetően. Szó esett városfejlesztési tervekről, a várost érintő út- és közműhálozat fejlesztésről  a jövőben az ilyen irányú munkák szorosabb koordinálásáról.
    A polgármesterjelöltek felvázolták terveiket, arról, hogy hogyan lehetne Sopront ismét vonzóbbá tenni a külföldi és a belföldi turizmus számára. Abban szinte mindnyájan egyetértettek, hogy sokkal jobban ki kell használni a környék adta földrajzi adottságokat. Mind hangsúlyozták: a város és környéke bor és borkultúrájának nagyobb szerepet szánnak a jövőben.
    A polgármesterjelöltek szintén fontosnak tartják helyi vállalkozások fejlesztését, azok segítését. Egyetértés uralkodott a jelöltek között a kórház és a helyi egészségügy problémáinak azonnali és minél sürgetőbb megoldása érdekében; azt is hangsúlyozták egyenként, hogy az EU-csatlakozás adta lehetőségeket a város hasznára kívánják fordítani.

    Lényegi "vita" csak az ipari park ügyében bontakozott ki a jelöltek között. Mindnyájan más-más szerepet szánnának a jövőben az ipari parknak
A rendezvényen jelenlévőknek is lehetősége nyílt a polgármesterjelöltekhez intézett kérdésekre. Ezek során a városkép, a városüzemeltetés konkrét feladataira való utalás és rákérdezés mellett kiemelt helyet foglalt el a Globex-ügy, amellyel kapcsolatban ezúttal a vagyonvisszaszerzés módjára kérdeztek rá a részvevők.

N.Á.



2002. oktĂłber 09., szerda 09:46


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület