CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Észak-déli tengely, nyitott régió:konferencia- Újabb Grabner-falinaptár- Kossuth Lajos évforduló Győrben- Rendkívüli kögyűlés- Lions-segítség- Selmecbányai vendégek- NyME-HÖK: új vezetőség

"Az új évezred Borostyánkő útja, az észak-déli tengely, mint nyitott régió" 2002. október 11-én rendezi meg Sopronban  a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, Alpok – Adria Munkaközösség és az ITD - Hungary "Az új évezred Borostyánkő útja, az észak-déli tengely, mint nyitott régió" című közlekedési konferenciát a Konferencia- és Kulturális Központban  Az ÉSZAK-DÉLI KÖZLEKEDÉSI TENGELY szinte egész Európa számára - a Baltikumtól az Adriáig - kiemelten fontos kérdés. Több ízben foglalkoztak már  nemzetközi szinten is e témával, többek között az Európai Régiók Gyűlése, az Alpok-Adria Munkaközösség.
A konferencia célja, hogy a partnerségi együttműködés keretében ne csupán „építési beruházásként” kezeljük a tengely ügyét, hanem komplex és összehangolt gazdaság– és területfejlesztési témaként. Nyílt fórum és „műhelymunka” keretében több dimenziós megközelítéssel keressük az egyre optimálisabb megoldásokat.
 Sopron, Liszt F. u. 1. (Liszt Ferenc terem)
Megnyitót mond:  Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő a Győr-Moson-  Sopron Megyei Közgyűlés, a Megyei Területfejlesztési   Tanács elnöke és a Nyugat-dunántúli Regionális   Fejlesztési Tanács alelnöke
Előadások, többek között, a következő témakörökben hangzanak el: A közlekedés fejlesztésének szükségessége a fejlettnek  mondott nyugati országrészben, Az Alpok-Adria Munkaközösségben kialakult álláspont a  közlekedési tengellyel kapcsolatban, A természeti értékek megőrzése a gazdaság számára is  vonzó környezettel, Az észak-déli tengely szerepét erősítő regionális repülőtér-  fejlesztés aktuális programjai, A tengely körzetének komplex turizmusfejlesztési lehetőségei, feladatai.

Újabb Grabner-falinaptár jelent meg Grabner József soproni akvrellista újabb, a 2003. esztendőre szóló naptárának bemutatója lesz október 11-én, 14-17 óra között Sopronban, a Kreativ Plusz István bíró u. 8. szám alatti bemutatótermében, ahol a festő maga dedikálja új, Évszakok címmel kiadott falinaptárát.

Kossuth Lajos születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett konferenciára kerül sor október 10-én Győrött, a Xántus János Múzeum Barokk Termében. A konferenciát megnyitja: dr. Medgyasszay László, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kossuth Bizottság elnöke. A neves előadók között Dr. Hermann Róbert (Hadtörténeti Intézet és Múzeum igazgatója) Kossuth Lajos 1848. évi toborzó útja a Dunántúlon, Molnár András (Zala Megyei Levéltár igazgatója) Kossuth Lajos és Deák Ferenc, Hudi József (Dunántúli Református Egyházkerület Levéltárának igazgatója) Dunántúli parasztmozgalmak 1848-49-ben, Bana József (Győr Városi Levéltár igazgatója) Kossuth győri kormánybiztosa, Lukács Sándor, valamint Hegedűs Zoltán (Győr-Moson-Sopron Megye Győri Levéltárának munkatársa) A Meszlényi család és Győr előadásai hangzanak el.
13,30 órakor a Győr, Rákóczi F. u. 1. számú épület falán elhelyezett Kossuth Lajos emléktábla avatására kerül sor, avató beszédet mond
Ivanics Ferenc a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke.

Rendkívüli ülést tart az önkormányzat A soproni önkormányzat, utolsó, rendkívüli ülését tartja október 10-én, csütörtökön, ahol három napirendi pontról döntenek a soproni, még hivatalban lévő városatyák: Sopron távhőellátása korszerűsítése tárgyában a szerződések végső jóváhagyásának kell megtörténnie, a Soproni ipari és Innovációs Park és az ausztrál vállalkozó közötti megállapodás is újra terítékre kerül, akárcsak a Fertőtáj Világörökség Magyat Tanácsa Kht. megalapításáról szóló határozat.

Lions-segítség két soproni iskolának. Immár két éve, hogy a Lions szervezet kétszázezer forintos étkezési hozzájárulásal segíti a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola és a Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákjait. Az adománnyal a Lions Klub 10-10 kisdiák ingyenes étkeztetését teszi lehetővé.

Selmecbánya város képviselőivel ír alá együttműködési szándéknyilatkozat Sopron. Október 10-én a Városházán Dr. Gimesi Szabolcs polgármester és Marian Lichner, polgármester látja el kézjegyével egyrészt a két város közötti, másrészt a két kistérség közötti együttműködésről szóló dokumentumot. A háromtagú selmecbányai delegáció az aláírást követően soproni városnézésen vesz részt.

Új vezetőség van a Nugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kara Hallgatói Önkormányzatának. Az elnök: Csókás Balázs. Inhaizer Hubert Nimród az alelnök, míg Szénási Miklós, Dénes Margit és Csernyi Róbert az általános alelnök tisztét tölti be. Elenőrző bizottsági tagnak Bozsó Gyulát választották meg.



2002. oktĂłber 09., szerda 10:58


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület