CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Önkormányzati Választás 2002.  

Medgyessy Péter Sopronban

 -  A szocialisták nem csak beszélnek, hanem cselekednek, jelentette ki ma Medgyessy Péter miniszterelnök soproni látogatásán, amely alkalmával a Lővér Szállóban soproni vállalkozókkal és a sajtó képviselőivel találkozott.
    Medgyessy Péter kifejezte a szocialisták azon célját, hogy nyugodt és prosperáló ország legyen Magyarország, amelynek győztesként kell bekerülnie az Európai Ubióba.

    Az Európai Unió kötelezettségeket és lehetőségeket egyaránt jelent - hangsúlyozta a miniszterelnök, kiemelve, hogy Magyarország a maga értékeivel gazdagítja is az Európai Uniót A csatlakozást megelőző időszak egyik fontos kérdéseként említette az ország különböző fejlettségi szinten álló térségeinek felzárkóztatását, a gazdasági és piaci versenyképesség megalapozásának és megőrzésének fontosságát, a pedagógusok , az egészségügyben dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülésének megteremtését. A családtámogatási politika egyik elemeként a tervezett, szeptemberig visszamenőleges a családi pótlék 20 %-os emelésének tervéről is említést tett a kormányfő.
    Sopronnak kitörési lehetőséget jelent majd az EU-csatlakozás jelentette ki a miniszterelnök, különös tekintettel iskolavárosi státuszára, amely által a tudásalapú ágazat is teret nyerhet a térségben,  Sopron régióközponti szerepét biztosítva. Az országjelentésről szólva kiemelte: feladatot jelent az agrárium  kiszámítható feltételek megteremtésével való rendbetétele, a vállalati szektor fejlesztése, a kis- és közepes vállalkozások mellett a nagyvállalkozók "helyzetbe" hozása, olyan piaci és gazdasági feltételek teremtésével, amelyekben a az utolérés és az újrakezdés esélye is mindenki számára adott legyen.
    A térség út- és infrastruktúra fejlesztés fontosságáról is szólt a miniszterelnök, aki kérdésre válaszolva kijelentette: Sopronban folytatódni fog a stadionrekonstrukciós program.
    Medgyessy Péter miniszterelnök elmondta: Walter Dezsőben, az MSZP-SZDSZ polgármesterjelöltjében látja Sopron felemelkedésének, kitörésének garanciáját, akinek polgármesterré választását személyesen is ajánlotta a résztvevőknek.

T.É.



2002. október 10., csütörtök 22:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület