CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Önkormányzati Választás 2002.  

Az MSZP-SZDSZ programjában kiemelt helyen szerepel Sopron turizmusa és idegenforgalma

 -  Az MSZP választási programjának sarkalatos pontja az idegenforgalom és turizmus. A város egyetlen lehetősége, hogy kitörjön a jelenlegi helyzetéből, az hogy a turizmus és idegenforgalom lehetőségeit megragadja és azokat maximálisan kihasználja -jelentette ki Kránitz László az MSZP országgyűlési képviselője azon a sajtótájékoztatón, amelyen Pál Béla a Miniszterelnöki Hivatal turizmusért felelős politikai államtitkára és Walter Dezső az MSZP-SZDSZ polgármesterjelöltje vett részt. Elhangzott: Walter Dezső MSZP-SZDSZ polgármesterjelölt idegenforgalmi és turizmusfejlesztési programja alkalmas arra, hogy a jövőben Sopron lehetőségeit kihasználja.

Kránitz László az MSZP országgyűlési képviselője, Pál Béla a Miniszterelnöki Hivatal turizmusért felelős politikai államtitkára és
Walter Dezső az MSZP-SZDSZ polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón

    Walter Dezső  polgármesterjelölt kijelentette, az MSZP programjában foglaltakkal azt szeretnék elérni, hogy Sopron újra régi fényében tündököljön.

A sajtótájékoztató bevezetőjében Kránitz László a mai újságokban megjelent fizetett politikai hirdetésekre reagálva kijelentette: az egyik soproni polgármesterjelölt fizetett politikai hirdetése soproni polgármesterjelölteket negatív színben tüntet fel, kimeríti a negatív kampány fogalmát. Azért is nehezményezi ezt a tényt az MSZP, mert, amint a képviselő mondta, az a jelölt tette ezt közzé, aki a választások előtt két hónappal éppen ő maga kérte, hogy a polgármesterjelöltek etikai kódexet írjanak alá.
    Az MSZP célja továbbra, az, hogy programját bemutassa, és Sopron polgáraival éreztesse azt, hogy a kormánynak fontos Sopron, amit vezető kormánypolitikusok utóbbi napokban tapasztalt, gyakori jelenléte is bizonyít.
 
    Pál Béla egész napos, a Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett programja során megismerkedett Sopron és környéke idegenforgalmi és turisztikai lehetőségeivel, és találkozott Sopron idegenforgalmi és turisztikai területén dolgozó szakemberekkel.

- Sopron csak megfelelő idegenforgalmi koncepcióval tudja adottságait kihasználni -jelentette ki az államtitkár. Az ország idegenforgalmi stratégiája kormányzati ciklusokon átívelő feladat, ezért a következő időszakban szakmai szervezetek bevonásával megalkotásra kerül a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia, amelyben az Országos Idegenforgalmi Bizottság is szerepet kap.
    Az államtitkár hangsúlyozta: szükséges, hogy minden térség és település idegenforgalmi koncepcióval rendelkezzen, az országos fejlesztésekkel összehangoltan. Szemléletváltásra van szükség - szögezte le az államtitkár: egyrészt az idegenforgalom fejlesztése nem csak a turizmusban dolgozó szakemberek feladata, másrészt a jövőben nagyobb gondot kell fordítani arra, hogy az ország tiszta, rendezett legyen, ami különösen fontos a nyugat-dunántúli térségben, ahol a nyugatról érkező turisták először találkoznak Magyarországgal. Fontos, hogy Sopron és térsége idegenforgalmi fejlesztése mind állami költségvetésből, mind EU forrásokból részesüljön, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az unióban a magyar turizmus versenyképes legyen.
    Pál Béla államtitkár hangsúlyozta: a kormánynak szándéka a kerékpárutak, ifjúsági szálláshelyek, falusi turizmus, a térség vonzó turisztikai központtá alakításának támogatása; az MSZP-SZDSZ polgármesterjelöltje által kidolgozott idegenforgalmi és turisztikai programot pedig megfelelőnek tartja a város és térsége páratlan lehetőségeinek kihasználására.

B.T.É.



2002. október 11., péntek 23:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület