CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 11., szombat, Ferenc, Adolf napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Önkormányzati Választás 2002.  

Fidesz-Polgári összefogás sajtótájékoztatója Dr. Szájer József országgyűlési képviselő részvételével

    A Hotel Sopronban Dr. Molnár Ágnes a Fidesz-Polgári Összefogás polgármesterjelöltje és Dr. Szájer József Sopron és térsége országgyűlési képviselője tartott tegnap sajtótájékoztatót.

    A Fidesz-Polgári Összefogás önkormányzati választást megelőző hét soproni kampányeseményeit ismertette, amelyek között említette az október 17-én, csütörtökön, 19 órakor a soproni Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolában rendezendő nagygyűlést.

    Dr. Molnár Ágnes kijelentette: készen áll a polgármesteri vitára, amelynek szervezése folyamatban van, és amelynek tárgya az önkormányzati választáson indulók programja kell hogy legyen; a Fidesz-Polgári Összefogás az egyetlen politikai erő, amely eljuttatta programját a soproni választókhoz - jelentette ki.
    A továbbiakban kifejtette, tekintettel arra, hogy a baloldal egységes, a jobboldalon megosztó erőként fellépő Szövetség Sopronért Egyesület és a MIÉP polgármesterjelöltjére szavazóknak tudniuk kell, hogy, aki október 20-án a Fidesz - Polgári Összefogás polgármesterjelöltje helyett, más jobboldali polgármesterjelöltre adja a szavazatát, az gyakorlatilag a baloldali erőket segíti választási győzelemhez.
    Dr. Szájer József Sopron országgyűlési képviselője minden sopronit arra kért, hogy aktívan vegyen részt az önkormányzati választáson, amelynek jelentősége legalább ugyanakkora, mint a parlamenti választásoké. Október 20-án a soproniak a mindennapi életükre közvetlenül ható önkormányzatok vezetőségét választják meg- hangsúlyozta.
- A Dr. Molnár Ágnes polgármesterjelölt és új arculatú csapata által bemutatott program nem pártprogram, nem egy szűk érdekcsoport érdekeit képviseli a város vezetésében, hanem a város EU -csatlakozásához kapcsolódóan megteremtődő óriási lehetőségeivel is számot vető, valamint a csatlakozás kihívásaira is válaszoló program - mondta, majd  figyelmeztetett arra, hogy a tapasztalatok szerint, a csatlakozást követő évek nehézségei közepette csak új szemléletű, rátermett csapat képes az EU kihívásokkal megküzdeni. Egy energikus , a változásokat szem előtt tartó városvezetésre van szükség, amelynek biztosítékát a Fidesz és a Polgári Összefogás Dr. Molnár Ágnes személyében látja. A Fidesz és a Polgári Összefogás "minden józan gondolkodású soproni szavazatára számít" - jelentette ki Dr. Szájer József, aki hozzátette: az önkormányzatok finanszírozásának beígért reformja nem új forrásokat jelent, ezért a pályázati forrásokat kihasználni tudó, a város jövőjét illető konkrét elképzelésekkel, tervekkel rendelkező városvezetésre van szükség, annál is inkább, hogy a szocialisták általi 320 milliárd forint "szétosztását" követően az államkassza is rossz állapotban van - mondta az országgyűlési képviselő, aki, mint mondta,  több aktivitásra számít a város általa remélhető polgári vezetésétől.
    Hangsúlyozta: a szocialisták eddig meg nem valósult ígérgetéseinek valóságtartalmával a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók már október elején szembesülhettek.
    Az elkövetkező időszak nehéz körülményeire utalva jelentette ki, hogy a város egészségügyi problémáira is koncentrálva döntöttek egy, az egészségügy gondjait ismerő polgármesterjelölt mellett, mert mint mondta a jól felszerelt kórház működtetése még mindig nem felel meg a város polgárai által támasztott igényeknek.

    Kérdésekre válaszolva Dr. Molnár Ágnes elmondta, megválasztása esetén az önkormányzati munkában mindenképpen építeni kíván az egyházak karitatív tevékenysége mellett az oktatói, nevelői munkájukra, az egyházak által közvetített értékekre, úgy is, hogy az önkormányzati tanácsadói testületbe az egyházak képviselőinek is helyet szán. A jelenlévőkkel ismertette a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Soproni Szervezete és a Soproni Kálvin Kör együttes nyilatkozatát, amely szerint a nyilatkozók mindegyik polgármester- és képviselőjelölt személyi képessége, jószándéka és a városért való tenniakarása elismerése mellett, kijelentik: "közös értékrendünk legbiztosabb megvalósítóinak az adott helyzetben dr. Molnár Ágnes polgármesterjelöltet és képviselőjelölt-társait tartjuk."
T.É.



2002. oktĂłber 15., kedd 01:35


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület