CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 11., szombat, Ferenc, Adolf napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Önkormányzati Választás 2002.  

Kuncze Gábor pártelnök Sopronban

A Perkovátz Házban Kuncze Gábor SZDSZ elnök részvételével sajtóbeszélgetésre került sor. Kóczán Zoltán, a SZDSZ soproni csoportjának elnöke köszöntötte a megjelenteket: Kuncze Gábort, az SZDSZ elnökét, és Walter Dezsőt, az MSZP-SZDSZ közös polgármesterjelöltjét.
- A választások tétje nem egyszerűen a vezetők megválasztása - jelentette ki Kuncze Gábor.

Kóczán Zoltán SZDSZ soproni szervezetének elnöke, Kuncze Gábor SZDSZ elnök, Walter Dezső MSZP-SZDSZ polgármesterjelöltje

- Az európai uniós csatlakozás közeledtével – amely reményeink szerint 2004-ben bekövetkezik – felértékelődik a jövő. Az EU a helyben készült programokat, a helyi elképzeléseket támogatja, a tét ezért most az, hogy olyan vezetőt és csapatot válasszanak a város élére, akik rendelkeznek elképzelésekkel, és képesek azokat megvalósítani - jelentette ki, kiemelve annak fontosságát, hogy a város jövőbeli vezetése az európai unió támogatását meg tudja szerezni, mert, mint mondta, a következő négy évben dől el, hogy milyen irányban fejlődik Sopron az elkövetkezendő 5-10-15 évben.
Kuncze Gábor személyes ismerőseként is méltatta Walter Dezső polgármesterjelölt érdemeit, akiről szólva kifejtette: Walter Dezső eddigi sikeres vállalkozói tevékenysége önmagáért beszél, aki a felhalmozott élettapasztalatait a város érdekében szándékozik kamatoztatni. Nem tekinthető megélhetési politikusnak, ennek ellenére vállalkozik Sopron jövőjének a jobbra fordítására, gazdálkodásának a rendbetételére, és a fejlődés elindítására.
Kuncze Gábor kiemelte: nem mindegy, hogy az országba belépő külföldiek milyen első benyomásokat szereznek Magyarországról, megerősítette: Walter Dezső élvezi mind az SZDSZ, mind az MSZP támogatását, előtte "mindig nyitva áll a kormánytagok ajtaja is", "ha nem állna nyitva, akkor Walter Dezső ezt tokostól beszakítaná, ha Sopron város érdekeiről van szó" - tette hozzá. Walter Dezsőt és a mögötte álló csapat és velük együtt Sopron maga "sikerre vannak ítélve" - mondta az SZDSZ vezető politikusa.

Walter Dezső elmondta hogy az MSZP és SZDSZ támogatásával induló pártonkívüliként az SZDSZ programját és csapatát teljes mértékben vállalja.
- Akkor leszünk eredményesek, hogyha a megfelelő kapitányhoz a megfelelő csapatot tudjuk kiállítani - fogalmazott a polgármesterjelölt, aki ígérte: Minden olyan problémának a megoldását, amelyhez kormányzati segítség kell, mind az MSZP-nél, mind az SZDSZ-nél ki fogjuk járni.
Kérdésekre válaszolva Kuncze Gábor kijelentette, hogy az népszavazás március 15-i időontját méltónak tartja az 1848-as hagyományokhoz és annak érdekében akár a törvény módosítását is elképzelhetőnek tartja.

T.É.



2002. október 17., csütörtök 17:33


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület