CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Termálvíz - Hegyeshalom
1500 méter mélyről, percenként 760 liter, 58 fokos termálvíz tör fel  Hegyeshalom határában. A gyógyászati célra is alkalmas vízet két kútból nyerik a szakemberek. A tervek szerint gyógyfürdő, majd két év múlva gyógyszálló is épül a helyszínen.

Együttműködés - Fejér megye
Együttműködési megállapodást kötött a Fejér megyei önkormányzat és Siófok városa. A szerződés értelmében közösen dolgozzák ki a közúthálózat - és területfejlesztési programokat, valamint együtt népszerűsítik az idegenforgalmi rendezvényeket.

Teljes rekonstrukció - Sopron
„A 21. és a 19. század egyszerre találkozik,” - így jellemezte a hazai kórházak ellátottságát Kökény Mihály Sopronban. Az államtitkár, aki az Erzsébet Kórház IV-es tömbjének ünnepélyes átadóján vett részt, a kormány egyik legnagyobb feladatának nevezte az egészségügyi intézmények lemaradásának csökkentését. A 21 milliárd forintos beruházás befejezésével több mint tíz éves rekonstrukciót fejeztek be Sopronban.  A munkálatok mellett is végig folyamatos volt a betegellátás az intézményben. Az új épületben európai körülmények között gyógyíthatnak majd, az országos átlagnál jobb műszerellátottság mellett.

Hulladékgazdálkodás - Balaton-régió
Idén már hét hulladékgazdálkodási projekt kapott zöld jelzést az Európai Uniótól és további öt vár még jóváhagyásra. Köztük az egyik legjelentősebb, az észak-balatoni hulladékgazdálkodási rendszer kiépítése - hangsúlyozta Kóródi Mária egy veszprémi ülésen. A környezetvédelmi és vízügyi miniszter ezután részt vett a felsőőrsi szennyvízcsatorna-mű átadásán is. A Balatonhoz közeli település 80 százalékos állami támogatással valósította meg a nagyberuházást.

Biztonság - Farád
Ezentúl biztonságosabb lesz a közlekedés Farádon. A 85-ös főút falun átvezető szakaszán a forgalmi sávok között szigeteket alakítanak ki és kicserélik az aszfaltréteget is. Csorna és Kapuvár felől csillapító -kapukat építenek valamint új, kopás elleni réteget kapott az út.  A tervek szerint ebben a hónapban végeznek a munkálatokkal, amely százmillió forintba kerül.

Minőség - Fejér megye
Egy éves előkészítő munkát követően a Fejérvíz Rt. ünnepélyes keretek között tegnap átvehette az ISO minőségbiztosítási tanusítványokat.  A szabványok szerinti előírás jobb szervezettséget és kiemelt környezetközpontúságot kíván a Fejér megyei szolgáltatótól.

Fejlesztések - Sárvár
A Sága Foods idén már 1,2 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre sárvári gyárában, és még további 300 milliós terveik vannak. Ennek ellenére gondot okoz számukra, hogy a térségben már kevés a megfelelő munkaerő. Kiss Péter munkaügyi miniszter sárvári látogatásakor ígéretet tett a térség fogallkoztatási gondjainak megoldására.

Sikeres pályázatok - Veszprém
Téves híresztelés, hogy Veszprém az elmúlt években azért nem kapott állami támogatást, mert rosszul pályázott - hangzott el a megyeszékhelyen. A tájékoztatón kiderült: a legutóbbi pályázaton 18 millió forintot nyert a város, amiből 151 lakás hőszigetelését tudják felújítani.

Erdei iskola - Ravazd
Közel 30 millió forintból készült el az erdei iskolai oktatóközpont Ravazdon. A Kisalföldi Erdőgazdaság és a győri Tanítóképző Főiskola által közösen működtetett intézmény mostantól még hatékonyabban segíti a kisiskolások környezeti nevelését.

Esélyes testépítő - Győr
3 kategóriában is testépítő országos bajnoki címre tör Lakatos Mihály. A többszörös bajnok és Európa-bajnoki helyezett győri izompacsirta egyéniben, párosban és a 40 év felettiek kategóriájában is esélyes az aranyéremre.
 



2002. október 18., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület