CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 11., szombat, Ferenc, Adolf napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Önkormányzati Választás 2002.  

Ajánlás a pártok honlapjának üzemeltetésére   

Ezúton értesítjük olvasóinkat, hogy 2002. október 19. 00.00 óra és 2002. október 20. 19 óra között a www.sopron.hu és  cyberpress.sopron.hu  fő oldalairól Önkormányzati Választások 2002 című oldalunk, illetve rovatunk, valamint a választással kapcsolatos belpolitikai eseményekhez kapcsolódó egyéb cikkeink nem lesznek elérhetők.

    Ugyanakkor az Internet-Sopron Egyesület a  Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete Választási Monitoring Bizottságának ajánlásához csatlakozva és azt elfogadva, ezúton kéri a www.sopron.hu - oldalairól elérhető pártok, politikai szervezetek web-szerkesztőit, hogy a MTE VM Bizottságának ajánlásait, a kampánycsend ideje alatt maradéktalanul tartsák be.
    A fentiek érdekében ajánljuk szíves figyelmükbe az MTE által kidolgozott, a választásokkal kapcsolatos internetes működési és etikai kódexet, amely meghatározza a különböző tartalomszolgáltatási területekre (szerkesztett tartalom, felhasználói tartalom, fórumok stb.) vonatkozó szabályokat. Ez teljes terjedelmében a http://www.mte.hu/dokumentumok/valasztasi_kodex/ oldalról érhető el, amelynek a pártokra és a választásban résztvevő szervezetek oldalainkon tárolt információira vonatkozó részét az alábbiakban közzétesszük:.

7. Ajánlás a pártok honlapjának üzemeltetésére
..............

Az MTE felszólítja a pártokat, hogy a kampánycsend idején tartózkodjanak a választási kampánnyal és a választási programmal kapcsolatos információk frissítésétől. Ennek alapján az MTE Választási Kódexének előírásaival összhangban minden, a kampánycsend ideje előtt a honlapra felkerült információ változatlanul elérhető maradhat a kampánycsend idején, ám annak frissítésére kampánycsend ideje alatt – az MTE javaslata alapján – nem kerülhet sor.
Ezen túl javasolja ezen szervezeteknek, hogy a választási kampány során internetes tartalomszolgáltatásuk tekintetében is maradéktalanul tartsák be az Országos Választási Bizottság állásfoglalásait, határozatait, különös tekintettel a kampánycsend megsértésével kapcsolatos döntéseire.
.....................

Köszönettel az együttműködésért:
Az Internet-Sopron Egyesület vezetősége és a cyberpress.sopron.hu  szerkesztősége



2002. október 18., péntek 03:42


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület