CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Forgalomelterelés- Nyitott nap a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban- Új elnök a MTESZ -nél- Családi Őszi Játszó Délelőtt

Forgalomelterelés Az 1956-os forradalom és szabadságharc városi megemlékezésének idején, október 23-án 17.50-18.30 óra között a Széchenyi tér keleti, északi és déli oldalát lezárják a forgalom elől. A Mátyás király utca-Széchenyi tér-Móricz Zsigmond utca sarán a forgalmat a Magyar utca irányába terelik el. Az Erzsébet tér-Széchenyi tér sarkán a forgalom a Rákóczi utca irányába lesz szabad.

Nyitott nap a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban Október 26-án és 27-én (szombaton és vasárnap) egész napos programmal várja az érdeklődőket a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ. Mindkéz napon délelőtt 10 órától késő délutánig gyerkeknek, felnőttekenek szóló, rengeteg kulturális programon vehet majd részt mindenki, aki a Széchenyi-, a Liszt-, a Petőfi- termekben megfordul. Kisszínház, Hungáris Serház, zene, tánc várja a kulturális központot birtokva venni kívánó soproniakat.

Új elnök a MTESZ -nél Kelemen Imrét, a Soproni Ingatlankezelő Kft. ügyvezető igazgatóját választották meg a Műszaki Természettudományi Egyesületek Szövetsége soproni szervezete elnökének. Az új – négy évre megválasztott – elnökség alapvető célkitűzései között a szervezet működőképességének biztosítása, működési feltételeinek javítása, társadalmi bázisának növelése mellett a civil szféra szakembereivel való fokozottabb együttműködés is szerepel. A MTESZ elnökség tagjai: Dr. Horváth Béla egyetemi tanár (alelnök), Dr. Józan Tibor vasútigazgató (alelnök), Derdák Kálmám (nyugalmazott vezérigazgató, Horváth János nyugalmazott műszaki igazgató, Weinberger Károly műszaki főtanácsos, és Dr. Winkler Gábor egyetemi tanár, tudományos rektorhelyettes.

Soproni Szemle Megjelent sopron helytörténeti folyóirata, a Soproni Szemle. Dr. Kubinszky Mihály építész köszöntése mellett, műveinek válogatott biblográfiáját is tartalmazza a Városszépítő Egyesület helytörténeti folyóiratának idei, harmadik száma. H Németh István a szabad királyi városok korai újkori felépítéséről, Horváth László a Nádasdy földesúrak szentmiklósi inscipciós leveleiről ír.

Családi Őszi Játszó Délelőtt A Gyermek- és Ifjúsági Központban Családi Őszi Játszó Délelőttre hívják a gyerekeket és szüleiket. Október 26-án, szombaton 9-12 óra között papírkivágást, gyöngyfűzést, agyagformázást, ablakdísz- üvegfestést, kavicsfestést, csuhébábúk  készítését tanulhatják, gyakorolhatják a résztvevők. A rendezvényre a belépés ingyenes.
 
 



2002. oktĂłber 22., kedd 20:47


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület