CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Reptérfejlesztés - Pér
Jó ütemben haladnak a péri repülőtér fejlesztési munkálatai. Az összesen mintegy 4 millió eurós beruházás várhatóan a jövő nyárra fejeződik be.

Madárcsepmészek - Rábafüzes
Védett madarakat próbáltak meg kicsempészni olasz vadászok az osztrák-magyar határon Rábafüzesnél. A három férfi autójából a tételes vámvizsgálat során kerültek elő a madártetemek. Két hűtőtáskában 41 madár, köztük fenyő és énekesrigó, havasi partfutó, sárszalonka, pajzsos szankó és kanalas réce tetemére bukkantak a pénzügyőrök. Ezeket a vámhivatal lefoglalta és vizsgálatra átadta az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságának. A Nemzeti Park szakértőjének véleménye szerint a madarak együttes eszmei értéke meghaladja az egymillió forintot. Az olasz vadászok ellen természetkárosítás bűncseleményénak alapos gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást.

Erdőprogram - Sopron
Megjelent a Nemzeti Erdőprogram társadalmi és információs vitaanyaga. Az ún. Fehér Könyvből mindenki megismerheti  azt az átfogó programot, amely a magyar erdőkkel kapcsolatos jövőbeni feladatokat fogalmazza meg.

Lakosztály az Esterházyaknak - Fertőd
Elképzelhető, hogy még 2003-ban elkészül Fertődön az Esterházyaknak felajánlott külön lakosztály. A fertődi kastélyt jövőre újítják fel, a munka mintegy 4-500 millió forintba kerül majd, amiből a főhomlokzatot és a belső udvart szépítik meg. A hivatal néhány hete kereste meg a családot, terveik szerint a lakosztályt a főépületben alakítanák majd ki. Esterházy Antal herceg bécsi lapértesülések szerint is visszaköltözne Fertődre, ugyanis nem kap jelenleg semmilyen anyagi juttatást, s a hírek szerint összetűzésbe került a család javainak felügyelőjével is. A fertődi kastély  azonban a magyar állam tulajdona, és a tulajdoni viszony a főúri leszármazott esetleges odaköltözésével sem változna meg.

Minőségi ÁNTSZ - Zala megye
Az országban elsők között minősíttette laboratóriumát az ÁNTSZ Zala megyei intézete. A 2000-res, legújabb szabványnak megfelelő tanúsítványt svájci szakemberek állították ki.

Megújult fogda - Szombathely
Százmillió forintértba került a szombathelyi fogda átépítése. A munkálatok fél évig tartottak, ez idő alatt  Sárváron és  Zalaegerszegen  helyezték el az elítélteket.

Víz-gép - Esztergom
Egy közel 320 éves gépezet működését kutatja egy esztergomi ügyvéd. Kolumbán György korabeli leírások alapján rekonstruálta az Esztergomi vár vízellátását biztosító szerkezet működési elvét. A kutató szerint, a gép ma is  megépíthető.

Fogyatékos konferencia - Tatabánya
Száztíz szereplő 60 produkcióval készül hétvégén a Fogyatékkal Élők 6. Országos konferenciájára Tatabányán. A rendezők közös célja hogy szereplési lehetőséget biztosítsanak a sérült emberek számára,így segítve művészi,lelki és szellemi fejlődésüket.



2002. október 24., csütörtök 23:38


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület