CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Aranygyűrűt kapott a kulturális igazgató

Aranygyűrűt kapott
a kulturális igazgató
 
 

A soproni Petőfi Színházban a szombati Bolha a fülbe című előadás előtt elismeréseket nyújtottak át a társulat tagjainak. Az alkalmazottak közül a munkatársak szavazatai alapján „Soproni Színházért Aranygyűrűt” kapott Horváth Zoltánné kulturális igazgató.

- Boldog és meglepett vagyok. A díjjal úgy érzem elfogadják a munkámat. Fontos kiemelni, hogy ezek a feladatok, sikerek a kollégáim nélkül megvalósíthatatlanok. Nagy családként élünk együtt, mondhatnám, igazi baráti szálak kötnek össze bennünket, ami kell is, hiszen a fesztiválok szervezése idején szinte éjjel-nappal együtt lélegzünk.

- Régóta van a pályán, nem bánt meg semmit az eltelt időszakból?

- Nem és nem. 1977-ben végeztem népművelő - ének-zene szakon, azóta eltelt huszonkét esztendő alatt Sopron kulturális életéért fáradozom. Kevés embernek adatik meg, hogy azt csinálja, amit szeret, így szerencsésnek mondhatom magam. Szívesen emlékszem vissza olyan rendezvényekre, mint például Kocsis Zoltán első hangversenyeivel, vagy a King Singers koncertekre és egyéb programra.

- Mit tart igazi elismerésnek ?

- A mostani díjat mindenképpen, hiszen a kollégák bizalma a legfontosabb. Meg az, ha a közönségnek örömet tudunk szerezni. Az is fontos, amikor Kecskemétről hívnak fel bennünket az ottani kollégák, s kifejezik tetszésüket a programok sokszínűsége miatt.

- Hamarosan az újabb Soproni Ünnepi Hetek színes programjai forgatják fel a város kulturális életét. Ilyenkor a család a háttérbe szorul.

- Igen, de én ezt nem gondolom áldozatnak. Szerencsére a fiam sem. Inkább annak örülök, hogy kezd érdeklődni a munkám iránt, s így egyre nagyobb megértést tanusít, talán megérzi a szakma ízét. Ha nem is neki, de szívesen átadnám már fiatalabbaknak a stafétabotot. Egyelőre nem nyűzsögnek az érdeklődők.

- Van kedvenc időszaka, rendezvénye?

- Mindegyiket az édes gyermekemként tartom számon. Mindig az, ami előtt állunk. Így most a 42. Soproni Ünnepi Hetek. Próbáltuk úgy összeállítani a kínálatot, hogy majdnem minden műfaj megjelenjék a palettán. Idén is fontosnak tartjuk a Fertőrákosi Barlangszínházat, ahol Mikó István vezetésével lesz egy musical est, de sikeres előadás várja az érdeklődőket a Bárka Színház produkciójában. Helyszínek a Bárka Színház Shakespeare: Szentivánéji álom című darabját, a közönség hintából élvezheti. Erről a produkcióról azt írta valaki, „a legboldogítóbb előadás, amit valaha is láttam.” Lesznek hangversenyek, jazz koncertek, rengeteg szabadtéri program gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az a fontos, június 18- tól július közepéig mindig történjen valami.

- Jegyárak?

- A programok javát megfizethető áron ajánljuk, sőt nagyon sok helyszínen ingyen szórakozhatnak az érdeklődők.

Rákóczi Erzsébet



1999. jĂşnius 02., szerda 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület