CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 21., kedd, Konstantin, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  


 
Vízhiány - Szigetköz
Éppen 10 éve terelték el a Dunát a Szigetközben. A térségben mind a növény-, mind az állatvilágot komoly károk érték. Szlovákiának hazánk már két éve eljuttatta azt a rendezési javaslatot, aminek érdemi vizsgálatával máig adósok a szomszédos ország szakemberei. Így egyelőre nem tekinthető megoldottnak a Duna ügye.

Teljes az aratás - Vas megye
Az esős idő ellenére sikerült határidőre befejezni a búza és az őszi árpa vetését Vas megyében. A mezőgazdasági termelők helyi szervezetének titkára elmondta: az őszi betakaritási munkálatok is az ütemezésnek megfelelően haladnak. Így többek között a napraforgó aratása is befejeződött, a termés átlagosnak mondható. A gazdálkodók elégedettek a cukorrépa cukorfokával is, így a termés minősége az augusztusi aszály ellenére is kiváló.

Influenza - Vas, Zala megye
Vas megyében az idén 6 ezerrel több, összesen 34 ezer influenza elleni ingyenes védőoltás áll rendelkezésre. Zala megye háziorvosai 40 ezer adag térítésmentes oltóanyagot kapnak. A vakcinák várhatóan a hét végén érkeznek meg a megyébe.

Munkaügyi központ - Pannonhalma
Néhány héten belül új, regionális kirendeltséget nyit a Győr-Moson-Sopron Megyei Munkaügyi Központ. A pannonhalmi iroda elsősorban a megyéhez csatlakozott 6 bakonyaljai település lakóinak foglalkoztatását segíti a jövőben.

Halálos baleset - Mosonmagyaróvár
Két ember meghalt egy közlekedési balesetben kedd reggel az egyes főút Mosonszentmiklós és Mosonmagyaróvár közötti szakaszán. Az eddigi vizsgálatok szerint frontálisan összeütközött egy fát illetve papírt szállító jugoszláv és egy magyar kamion, mindkét jármű vezetője meghalt. A felismerhetetlenségig összeroncsolódott vezetőfülkékből a tűzoltók szabadították ki a holttesteket. A sérült járművek és rakományaik eltávolítása több órát vesz igénybe, ezért a forgalmat adásunk ideje alatt is elterelik. A baleset körülményeit a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja.

Elfogták az egyik szökevényt - Szombathely, Batyk
Hétfőn elfogták a szombathelyi börtönből megszökött két rab egyikét. A férfit a Zala megyei Batyk község területén, közúti ellenőrzés során kommandósok segítségével sikerült őrizetbe venni. Mint ismeretes, a két férfi október 26-án szökött meg a Vas Megyei Bűntetésvégrehajtási Intézetből. Az eddigi vizsgálatok alapján már bizonyos, hogy fegyőri mulasztás történt, a 3-4 szolgálatban lévő felügyelő ugyanis csak a délutáni létszámellenőrzéskor vette észre, hogy két fogoly hiányzik. A raboknak külső segítőik is voltak, mint kiderült: a szökéshez használt lapfűrészt egy csomagban jutatták be hozzájuk.

Köszönet a rendőröknek - Mór
Túl van az életveszélyen az a két móri rendőr, akit egy pszichiátriai kezelés alatt álló beteg sebesített meg összebarkácsolt szúrófegyverével. A rendőrök sbesülten tették ártalmatlanná a támadót. Hősies helytállásukat Salgó László országos rendőrfőkapitány Móron személyesen köszönte meg.

Rablás - Mór
Fegyverrel kirabolta két ismeretlen férfi keddre virradóan a móri Vörös Torony kaszinót. Az ismeretlen férfi hajnalban tért be a kaszinóba és pisztollyal a napi bevétel - mintegy 350 ezer forint - átadására kényszerítette az alkalmazottat, majd a kinn várakozó, ugyancsak ismeretlen társával együtt futva távozott a helyszínről.  A két férfit keresi a rendőrség.

Leszerelés - Szombathely
Közel száz sorkatona szerelt ma le a szombathelyi Savaria Kiképző Központban. Míg országos átlagban a laktanyából kikerülő fiatalok negyedének nincs munkája, addig ez az arány a Nyugat-Dunántúlon mindössze 4-5 százalék.

Mangalica tenyésztés - Mór
Egyedi Európai uniós mintaprogramként januártól mangalica-tenyésztés indul a Fejér megyei Móron. A projektet, melynek célja térség roma származású fiataljaninak foglalkoztatása, közel 400 ezer euróval támogatják.

Sarkantyús teknősök - Győr
Ritkaságnak számító teknős-különlegességek láttak napvilágot a győri állatkertben. Az ún. 16 sarkantyús teknős a kipusztulás szélén áll, ezzel magyarázható, hogy már most óriási az érdeklődés az apróságok iránt egész Európából. Ám az biztos: a teknősök legalább 2 évig Győrben maradnak, csak azután cserélik el azokat más különleges állatritkaságokra.

Bányász-CD - Sopron
A magyar bányászat történetét bemutató CD-ROM-ot jelentetett meg a soproni Központi Bányászati Múzeum. A multimédiás eszköz négy nyelven ismerteti meg az érdeklődőt a Kárpát - medence érctelepeivel és a középkori Magyarország bányászatának sikertörténetével.
 



2002. november 05., kedd 21:48


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület