CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

"Gyere, gyere, libuskám! Nem fog fájni."

Tizenhetedikéig még...


November tizenhetedikéig még számos esemény várja a Szombathelyi "városfalak" közt idejüket kulturáltan eltölteni szándékozókat. Szent Márton-hetet rendeznek Szent Márton magyarországi városában, s e rendezvénysorozat a fent jelzett dátumig látja el érdekes nézni-, hallgatni- és meghallgatnivalóval az érdeklődőket. Az alant olvashatók csak ízelítőként szolgálnak. Nem csak ennyi lesz!!

November 6. szerda: A Művészetek Háza vendége este héttől a Funny Woods Fúvósötös, mely 1993-ban alakult, s az elmúlt évek során már számtalan hangversenyt adott idehaza és Ausztriában is. Amit a nézők meghallgathatnak:

Kodály - Thummerer: Háry János
Takács Jenő: Serenada
Petró János: Illusztrációk
Muszorgszkij - Linkelmann: Egy kiállítás képei
A hangszerek pedig: fuvola, oboa, klarinét, kürt, fagott.

November 7. csütörtök: Művészetek Háza - Horváth László klarinét és Eckhardt Gábor zongora kamaraestje kezdődik szintén este hétkor. Műsoron Weiner-, Kodály-, Bartók-, Lajtha-művek és mások.

November 8. péntek: A Székesegyházban délután öttől vesperás, hat órától pedig fiatalok, iskolások lampionos felvonulása, a Szent Márton szobor megkoszorúzása az emlékparkban.

November 9. szombat 10.30-kor a Székesegyházban Püspöki Koncelebrált Szentmise

A Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban 18.30-kor Kása Béla 'Vándorcigányok' című fotókiállításának megnyitója. November 16-ig láthatók a képek. A megnyitón jelen lesz Kása Béla is.
Este héttől ez épület színháztermében a Rutafa Népdalkör és a Tükrös Zenekar koncertje, majd táncház, ahol a Jurta Zenekar is közreműködik, az előbbiek mellett.

November 9-10. szombat-vasárnap 9-17 óráig a Vasi Múzeumfaluban Szent Márton Napi Országos Nagyvásár és Búcsú
"Az országos hírnevű Márton napi sokadalomban kirakodnak népművészek, kézművesek saját készítésű portékáikkal, de megvásárolhatóak lesznek a mindennapi élet fontos és hasznos kellékei is, mint lábbeli, ruhanemű, ágynemű, konyhai felszerelések stb. Közel kétszáz árus érkezik az ország minden tájáról.
Fafaragók, bőrdíszművesek, ékszerkészítők, fazekasok mutatják meg a közönségnek, hogy valamennyien szakmájuk legjobbjai közé tartoznak. A vásár két napja alatt zenészek, táncosok, előadóművészek szórakoztatják a nagyérdeműt. Állandó látványosság a töklámpa faragás, tökverés, gesztenyesütés a szőlőhegyi pincéknél, körhinta, lovaglás, íjászat."
Belépőjegy felnőtteknek 500,- diákoknak, nyugdíjasoknak 250,- forint, a családi jegy pedig 1000,- forint.

Ünnepel a Martineum Felnőttképző Akadémia. 1992. november 11-én alapította Dr. Konkoly István megyéspüspök Katolikus Továbbképző Intézet néven. Ugyanezen a napon áldotta meg Angelo Acerbi, akkori magyarországi apostoli nuncius.
Közös születésnapi tortára várják azokat a Szombathelyi Egyházmegyében élő gyerekeket - szüleikkel együtt -, akik 1992 novemberében születtek. Az ünnepségen a november 11-én, Szent Márton napján született gyerekek különleges meglepetést kapnak.

Különlegesen rangosnak és szépnek ígérkezik a Bartók Terem Szent Márton napján, november 11. hétfőn 19.30-kor bemutatandó hangversenye! A Vorarlbergi Konzervatórium Zenakarának és a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium Énekkarának előadását élvezheti az igényes közönség. A műsor:
Anton Eberl (1765-1807): C-dúr szimfónia
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): c-moll ünnepi mise ("Waisenhaus-messe" / "Árvaházi-mise" KV139)

November 14-én csütörtökön este hatkor talán azok is belépnek majd az Oladi Új Templom kapuján, akik egyébként nem templomjárók, illetve még nem fordítottak arra időt, hogy megnézzék a város új nevezetességét. Felemelő műsort állítottak össze a művészek! Egyházzenei hangversenyt a XVI-XVII. századi zeneszerzők műveiből. A Capella Cantorum koncertje lesz ez. Művészeti vezető: Paulik Ákos.

November 15. péntek este hétkor a Művészetek Házában jazz-koncert. A Solar Jazz Trio lép fel.

November 17. vasárnap 11.00 Szent Márton templom: ŐSBEMUTATÓ!! Szabó Csaba: Mise Szent Márton Tiszteletére
Előadók: A Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium Leánykara, Nagyváti Zsolt (kontratenor, alt), Mizsei Zoltán (kontratenor, basszus), Szabó István (hegedő), Szekendi Tamás (orgona), Gazda János (ütőhangszerek). Vezényel: Paulik Ákos

- gyöngyös -



2002. november 06., szerda 12:47


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület