CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 22., szerda, Júlia, Rita napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

 

Lezárult a vizsgálat - Balatonszentgyörgy
A sofőr hibájából következett be  a  lengyel zarándokokat szállító autóbusz júliusi balesete. A 20 halálos áldozatot követelő tragédia ügyében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság négy hónap után most zárta le a viszgálatot.
A szakértők megállapították hogy az autóbusz vezetője - aki a balesetben ugyancsak életét vesztette - a balatonkeresztúri körforgalomba a megengedett sebességet túllépve hajtott be,  az autóbusz emiatt sodródott le az útról. A busz műszaki hibája, a szakértői vélemények alapján kizárható.

Elbocsájtás? - Székesfehérvár
Létszámleépítés kezdődött az IBM gyárbezárásának bejelentését követően a székesfehérvári Phillips Magyarország Kft-nél - a cégnél működő Videó Szakszervezet szerint. A tagok úgy vélik, a „philipsesek” egy részét a jelenleginél kiszolgáltatottabb helyzetben lévő munkaerőre kívánja lecserélni a cég vezetése. A  vezetőség azonban úgy nyilatkozott hogy a kft sem Székesfehérváron, sem többi üzemében nem tervez az IBM-hez hasonló létszámleépítést.

Magyar képzés - Ausztria
UsiS - azaz magyar nyelv az iskolában címmel új program indul 9 kelet-ausztriai középiskolában - jelentették be az ausztriai Bécsújhelyen. A szervezők a programot nemcsak a diákoknak, hanem azoknak az osztrák cégeknek is kínálják, akiknek szükségük van, vagy az uniós csatlakozás után szükségük lehet magyarul beszélő munkatársakra.

Felnőttakadémia - Szombathely
Európai szintű képzési központtá vált az elmúlt évtizedben a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémia - hangzott el az intézet 10 éves évfordulóján rendezett  ünnepségen. Az eseményen Konkoly István megyéspüspök majd a Magyar Tudományos Akadémia szakbizottságának elnöke is méltatta a felnőttképzés szombathelyi eredményeit.

Halálos balesetek - Nyúl
Hétfő este szinte egyidőben két halálos kimenetelű közlekedési baleset is történt Győr közelében. A Bőny felé vezető úton egy Opel sofőrje vesztette életét, a 82-es főúton, Nyúl községnél pedig egy szabálytalanul előző fiatal lány volt az áldozat.

Vonatbaleset - Herend
Életét vesztette hétfőn Herenden az a veszprémi férfi, aki gépkocsijával a fénysorompó tilos jelzése ellenére megállás nélkül hajtott a sínekre. Az Ajka felől 80 km/órás sebességgel érkező  117 tonnás villanymozdony már a vészfék segítségével sem tudta elkerülni az ütközést. A szerencsétlenül járt autót a mozdony többszáz méteren keresztül tolta maga előtt. A kocsiban ülő 59 éves férfi azonnal meghalt,más sérültje nem volt a balesetnek. A mentés idején a vasúti forgalom 2-3 órán keresztül állt a Herend-Ajka vonalon.

Beomlott a vakolat - Zalaegerszeg
Nyolcvan kilónyi vakolat zuhant a gyerekekre hétfőn egy zalaegerszegi bölcsődében. A csoportszobában éppen reggeliző 6 kicsi egyike sem  sérült meg súlyosan, ám  két napig  megfigyelés alatt tartják őket a megyei kórházban.

Szépül az apátság - Tihany
A Tihanyi apátság  1995 óta folyó rekonstrukciója jelentős állomásához érkezett. Lassan befejezik a külső munkákat. A belső térben pedig, feltehetően jövőre a padok, a burkolólapok, sőt a sírfeliratok helyreállítását is szeretnék megkezdeni. Eddig 500 millió forintot fordítottak a munkákra, a templom előtti tér felújítása 28 millió forintba kerül majd.

Műemlék-hálózat - Veszprém
Az egész országra kiterjedő műemlékgondozó hálózatot szeretne kialakítani a Műemléki Szakképzésért Veszprém Alapítvány. A Hollandiában már 30 éve eredményesen működő együttműködés „magyarra fordításához” 30 ezer eurós  Phare támogatást is nyert a szervezet.



2002. november 19., kedd 15:09


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület