CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 21., kedd, Konstantin, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Hitel az elbocsátottaknak - Székesfehérvár
Mikrohitelhez jutnak azok az IBM-től elbocsátott dolgozók, akik vállalkozásba kezdenek, valamint az őket alkalmazó kisvállalkozások - erről írt alá háromoldalú együttműködési megállapodást a székesfehérvári önkormányzat, a Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és az IBM képviselője.

Nagyköveti látogatás - Győr
Első hivatalos vidéki útján Győrbe látogatott Ronald Halpin, Kanada magyarországi nagykövete. A diplomata szerint a Nyugat-dunántúli régió rendkívül vonzó hazája befektetői számára.

ÁNTSZ-fórum - Fejér megye
Az ÁNTSZ Fejér Megyei Intézete, valamint Komárom-Esztergom és Veszprém Megyei Intézete regionális konferenciát szervezett. A fórumon azokat az eredményeket ismertették, amelyeket az utóbbi két évben az általános és középiskolákban végzett felmérések adtak.

Megmentik a hársfasort - Nagycenk
Két éves előkészítés után megkezdődött a védett nagycenki hársfasor megújítása. Az elkorhadt ágakat levágják, a beteg egyedek helyére pedig fiatal fákat ültetnek a szakemberek. A több évig tartó munkára azért van szükség, mert az utóbbi években már életveszélyessé vált a fasorban sétálni a hársak rossz állapota miatt, a korhadt törzsű fákat ugyanis könnyen kidöntheti a szél. A nagycenki hársak elmúltak 250 évesek és az 1400 faegyed legtöbbje már nagyon beteg. Egy szakértői gárda két év alatt készítette el a fasor kezelési tervét, amely minden egyes fa sorsáról részletesen szól. Vörös Attila, a Tanulmányi Erdőgazdaság erdőgazdálkodási igazgatója elmondta: az egészségi állapot függvé-nyében egyes egyedeket ki kell vágni, a többinek pedig meg kell nyesni az ágait. A veszélyes ágak eltávolítása után ezek a fák jövőre újra hajtani fognak. A kivágott hársak helyére a jövő héten fiatal fákat ültetnek. Néhány példány még 50-100 év múlva is élni fog - mintegy mementóként - és lesznek közöttük csemeték vagy középkorú fák is. A védett Hársfasor gyógyítására több mint 40 millió forintot fordít az Állami Erdészeti Szolgálat.

Veszélyben a mentőállomás - Sopron
Az országban működő 209 mentőállomás közül 100-ban nem megfelelőek a betegellátás körülményei. Utóbbiak közé tartozik a soproni mentőbázis is. Az ÁNTSZ itt az év végéig adott haladékot a működés javítására vagy egy új mentőbázis megépítésére, ellenkező esetben be is zárhatják az intézményt. Ha a város mentőállomás nélkül marad, csak a 30 km-re fekvő Lövőről tudják biztosítani a sürgősségi betegellátást.

Bormarketing - Röjtökmuzsaj
„A Nyugat-Dunántúl borait a régió éttermeibe!” - ez a mottója a Röjtökmuzsajon rendezett II. Borászati Üzletember Találkozónak, ahol a soproni, a pannonhalmi és a Balaton-melléki borvidék mutatkozott be. A borosgazdák és a gasztronómia képviselői egyetértettek abban, hogy a vendégeknek elsőként a jó minőségű helyi borokat kell kínálni.

Munkaerőiány? - Nyugat-Dunántúl
Az Ausztriában és Németországban keresett szakmákból úniós csatlakozásunk után hiány alakulhat ki a magyar munkaerőpiacon - hangzott el Szentgotthárdon, a Térségi Információs Konferenciasorozat rendezvényén.

Egészség Hét - Szombathely
Hat általános- és kilenc középiskolai csapat vett részt a Vöröskereszt által szervezett Egészségnevelési Vetélkedőn Szombathelyen. A versenyen legjobban szereplő diákok a megyei döntőben folytatják a versenyt.

Borverseny - Sopron
Ötödik alkalommal rendezték meg Sopronban a Páneurópai Borversenyt. A nemzetközi megmérettetésen több mint kétszáz minőségi borral neveztek a német, osztrák és magyar termelők. A Sopronban kétévente rendezett verseny nemcsak a kiváló nedűk megmérettetése, de a borvidéké, a termőhelyé, az évjáraté és a gazdáké is. Az elmúlt évtizedben a borfogyasztás kultúrája sokat javult hazánkban - állítják a szakemberek. A verseny eredményét decemberben hirdetik ki. A legnemesebb borok trezorba kerülnek; és a palackokat úniós csatlakozásunk pillanatában bontják majd fel.

Ne gyújts rá nap - Szombathely
Magyarország is csatlakozott ahhoz az amerikai kezdeményezéshez, hogy a nemzetközi „Ne gyújts rá!” Nap keretében felhívják a figyelmet a dohányzás okozta súlyos egészségkárosodásra. Hazánkban évente 28 ezren halnak meg a káros szenvedély következtében.



2002. november 22., péntek 12:20


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület