CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

A hit a mi kincsünk - Magyarország ezer éve térképen - Ólomkatonák: A honfoglalástól az 1848-49-es szabadságharcig - Könyvbemutató: Erdély-Székelyföld-Erdővidék - A nagycenki hársfák védelmében

A hit a mi kincsünk címmel Dr. Takácsi Nagy András nyugalmazott jogtanácsos vall életéről, hivatásáról november 23-án, szombaton 15 órakor a Bán János Közösségi Házban.

Magyarország ezer éve térképen Hétfőn, november 25-én,  délután 2 órakor Magyarország ezer éve térképen címmel rendez kiállítást a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban a Magyar Földmérési és Térképészeti és Távérzékelési Társaság soproni csoportja, az MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézete, valamint a Soproni Fölhdhivatal. A térképkiállítás anyaga, amely az Országos Széchényi Könyvtár térképtárából, a Hadtörténeti Intézet, a Földmérési Intézet, valamint a Magyar Honvédség Térképészeti Hivatala válogatott anyagából állt össze, december 1-ig, naponta 9-16 óra között látogatható.

A honfoglalástól az 1848-49-es szabadságharcig címmel ólomkatona kiállítás nyílik november 25-én, hétfőn 15 órakor a Gyermek- és Ifjúsági Központban. Megnyitja: Krisch András történész A kiállítás Homoki Gyula szikszói gyűjtő anyagából készült. A mintegy 2000 darab korhűen kifestett ólomkatona bemutatja a magyarság történelmének 10 évszázadát. Megjelennek ismert történelmi személyek, láthatjuk egy XVI. századi várostrom és az 1809-es győri csata makettjét.

Erdély-Székelyföld-Erdővidék A Soproni Erdélyi Kör november 27-én, szerdán 18 órakor Erdély-Székelyföld-Erdővidék című honismereti fotóalbum bemutatóját tartja. Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla a PéterPál Kiadónál megjelent könyveit dedikálja.

Castanea: A nagycenki hársfák védelmében A Castanea Környezetvédelmi Egyesület felhívást intézett több társadalmi szervezethez és közéleti személyiséghez. Közleményükben a híres hársfasor megmentése érekében tett intézkedéseket üdvözlik, ám mindezzel együtt aggodalmukat fejezik ki amiatt, hogy 248 éves, hatalmas faegyedeket döntenek földre. Mindenkit arra kérnek, hogy tudása és hatásköre szerint egyenként is tegyenek meg mindent azért, hogy az idős fák megmaradjanak.



2002. november 23., szombat 11:06


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület