CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 29., hĂ©tfĹ‘, Péter, Albert, Albertina napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Grundschule, a város zöld iskolája - Új helyen a tüdőszűrés - Civil forgatókönyvek - A Schilling Alapítvány pályázata

Grundschule, a város zöld iskolája Szeretettel várja az első osztályosokat,  leendő tanulóit a Grundschule, a Brennbergi Általános Iskola! A három legfontosabb dolog, amit a Brennbergi Általános Iskoláról tudni kell: az iskola festői fekvése és a természet közelsége biztosítja a gyermekek egészséges fejlődését, a környezet védelmére való nevelésüket; már első osztálytól kezdve heti öt órában tanulják az uniós csatlakozás időpontjának közelsége miatt is fontos német nyelvet a tanulók; az iskola családias, kis létszámú, ahol a képzett pedagógusok irányításával a gyerekek egyéni képességeik fejlesztésére is figyelnek. Bővebb információt Soproni Géza igazgató ad a 99-510-104-es telefonszámon; cím: Brennbergi Általános Iskola - Grundschule, Brennbergbánya, Soproni u. 24.

Új helyen a tüdőszűrés A Kis János u 4. szám alatti rendelőből ezután az Erzsébet-kórházban végzik a tüdőszűrést Sopronban. Előzetes bejelentkezés a 99-310-120-as telefonszám 428-as mellékén lehetséges.
 

Civil forgatókönyvek Csapody Tamás Civil forgatókönyvek című, a szerző 1983 és 2002 között közölt, válogatott tanulmányait és publicisztikai írásait tartalmazó kötete a Századvég Kiadónál jelent meg. Igen nagy létszámú közönség volt jelen a szombati, Sopronban tartott könyvbemutatón, amelyen Csizmadia Ervin politológussal, Gromon András teológussal, Szilágyi Ákos esztétával és a szerzővel Pluzsik Tamás beszélgetett. A bemutató alatt a helyszínen, a B.W. Pannonia Med Hotel konferenciatermében Szyksznian Wanda illusztrációiból nyílt tárlat, amelyet Kovács-Gombos Gábor festőművész ajánlott a jelenlévőknek. A könyvbemutatóról szóló részletes beszámolónkat KultúrVáros rovatunkban hamarosan olvashatják.

A Schilling Alapítvány pályázata A Schilling János Alapítvány pályázatot hirdet a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola villamosipari szakon végzett fiataljainak. Az Alapítvány kuratóriuma a Schilling János-díjat és a díjjal 100.000 Ft jutalmat ajánl fel azoknak a Vas' Villá-s tanulóknak, akik országos helyezést értek el a Legrand Kontavill Országos Szakmai Versenyen. Érdeklődni a 06 30 985-0365-ös telefonszámon Kummer Zoltán oktató-mérnöknél lehet. További információk: www.legrand.hu oldalon.

Soproni Szakmai Fórum és Nyílt Panasznap Oktatási Jogok Biztosának Hivatala és az Aktív Soproni Ifjak közös rendezvényt szervez Soproni Szakmai Fórum és Nyílt Panasznap címmel 2002. november 27-28-án Sopronban. Az Oktatási Jogok Biztosának Hivatala immár harmadik éve kialakította azt a gyakorlatot, hogy hivatali ügyintézését évente néhány alkalommal két-két napra megyeszékhelyekre, illetve nagyobb városokba helyezi ki. A rendezvénysorozat célja, hogy az oktatás szereplői részére nyújtott szolgáltatást személyesen is elérhetővé tegyék azok számára, akiknek nincs lehetőségük budapesti hivatalunkban megjelenni, és eljárásunkat személyesen kezdeményezni. Ezek az alkalmak emellett arra is lehetőséget adnak, hogy közvetlen kapcsolatot alakíthassanak ki szakmai partnereinkkel. A szakmai nap részletes programja a Programajánlóban olvasható.
 



2002. november 25., hétfő 00:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület