CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 21., kedd, Konstantin, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Vészhelyzet? – Nyugat-Dunántúl
A 3 nyugati határ menti megye katasztrófavédelmi szervei nem rendelkeznek a megfelelő felszereléssel egy esetleges vészhelyzet esetére. Ezt szakemberek állapították meg egy szombathelyi tanácskozáson. A Vöröskereszt most a Burgenlandi társszervekkel karöltve szeretne Európai Uniós forráshoz jutni, hogy a hiányt mielőbb pótolni tudják.

Új vezetők – Bábolna
Új vezetők irányítják a Bábolna Részvénytársaságot és szétválasztották az eddigi elnök-vezérigazgatói funkciót -  jelentették be az rt. igazgatóságának Bábolnán tartott ülését követően. Nagy Frigyes lemondott elnök-vezérigazgatói tisztségéről, elhatározását nem kívánta kommentálni. Az elnök Velez Zoltán lett, a vezérigazgatói teendőket pedig  december 1-jétől megbízottként Marczali Gábor látja el, aki eddig a Bábolna Rt. takarmánykeverő kft. ügyvezető igazgatója volt.

Egészséges Magyarországot – Sopron
„A tudás, az információ az első és legfontosabb lépés a gyógyuláshoz” - hangzott el Sopronban, az „Egészséges Magyarországot!” elnevezésű konferencián, amelyen az egészségügyi alapellátásban dolgozó szakemberek vettek részt. A fórumon elhangzott: Magyarországon minden ötödik ember hangulatzavarral küzd, szorong, depressziós. Közülük csak kevesen látják be, hogy panaszaik lelki eredetűek. Ennek felismerésben a családorvosok szerepe kulcsfontosságú.  Az orvosok reményei szerint az Egészséges Nemzetért Népegészségügyi Program megvalósításával 20-30 év múlva javul a helyzet.

Hulladékgazdálkodás – Siófok
Ülésezett Siófokon az a 12 főből álló tanács, mely a térség hulladékgazdálkodási rendszerének kiépítéséért felelős. A feladattal őket az a konzorcium bízta meg, mely 203 önkormányzatot tömörít. A hulladékgazdálkodás európai uniós követelmények szerinti átalakítása csaknem 12,5 milliárd forintba kerül a Balaton környékén. Ehhez, egy hónapja, 65%-os támogatást szerzett a konzorcium Brüsszelben, a szokásos 50%-kal szemben. Ez volt az első magyar projekt, melyet az unió minden fenntartás nélkül elfogadott.

Rendőrlakások – Székesfehérvár
A rendőrök lakásgondjainak megszüntetésére dolgozott ki közös programot a Székesfehérvári Önkormányzat és a városi rendőrkapitányság. A védelmi szerv öt munkatársa jutott most szociális bérlakáshoz, jövőre pedig további tíz rendőrcsalád költözhet új otthonba.

Orvhalászok – Balaton
Kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetést is kaphat az a 3 orvhalász, akik a napokban – már nem első alkalommal - a vízirendőrök horgára akadtak a Balatonnál. A rendőrök szerint lesz még idén tettenérés, az ősz ugyanis az orvhalászat főszezonja.

Vadász kontroll – Ják
Közös vadászati ellenőrzést tartott a rendőrség és az FM Hivatal vadászati felügyelősége a Vas megyei Jákon. A vadászati szezon indulása után minden héten sorra kerül egy-egy vadásztársaság, de a külföldieket is ellenőrzik. A szakemberek megvizsgálják a vadászjegyek érvényességét és egyéb okmányokat, valamint azt is ellenőrzik, hogy a vadászok a hajtás előtt fogyasztottak-e alkoholt.

Mederkotrás – Balaton
A balatoni strandok, illetve az önkormányzati partszakaszok eliszaposodásáról és azok kotrásáról készítetett tanulmányt a Balaton Fejlesztési Tanács és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. Mint kiderült: az északi parton 90 cm az iszap vastagsága. Ezen az oldalon egyébként 11, a délin 5 olyan területet találtak, amely gyors beavatkozásra szorul. Legrosszabb a helyzet Balatonfenyvesen, Szentgyörgyön és Öszödön. A fenyvesi polgármester szerint félő, hogy még jövőre sem változik a helyzet, ezért itt külön gyűjtést szerveznek a probléma megoldására.

Színházfejújítás – Székesfehérvár
Címzett támogatásban részesül jövőre Székesfehérvár a Vörösmarty Színház felújítására. A teátrum rekonstrukciójához 3,5 milliárd forinttal járul hozzá az állam.

Térképtárlat – Sopron
Sopronba érkezett az a vándorkiállítás, mely térképeken meséli el hazánk ezer éves történetét. A millennium évében összeállított tárlat anyaga az Országos Széchenyi Könyvtár és a Hadtörténeti Intézet gyűjteményéből való.



2002. november 26., kedd 22:01


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület