CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Fejjel a falnak

„…és új utak után nézek”. Este tízkor még egy diszkóba készülődtem, amikor ismerőseimtől hallottam, hogy éjfélkor Zanzibár koncert lesz a SOTE-n. Másfél órával később már a SOTE-Klub (Nagyvárad tér 4.) bejárata előtt ácsorogtunk. Most voltam először a Budapest legmagasabb épületében lévő szórakozóhelyen. A bejáratnál egy kis kordon, majd a „Kés, szúró- vagy vágófegyver?”kérdést követően egy gyors motozás. Utána legnagyobb meglepetésemre – eltérően más tahó biztonsági őröktől – azt mondta a srác, hogy „Köszönöm. Jó szórakozást, érezd jól magad.”. Két pénztárnál is meg lehetett venni az 1000 Ft-os külsős beugrót (lányoknak egyébként este 11-ig ingyenes volt a belépés), így hamar bejutottunk. A pénztárca néhány percen belül újra előkerült - a ruhatár 100 Ft. Milyen kicsi is a világ – a sorban kapásból találkoztam két Schönherzessel. Garami Gábor, a Danubius Rádió műsorvezetője épp akkor konferált fel egy előzenekart.

Mivel annyira nem ragadott meg a zenéjük, körbenéztünk egy kicsit. Eltérően más szórakozóhelyektől, itt egyetlen egy nagy tér van: rögtön a bejárat után a színpad, jobbra az egyik előadóteremben mozit rendeztek be, mögötte a folyosón tücc-tücc zene szól, míg leghátul a sarokban épp valami felismerhetetlen stílusú szám ment. Az italárak viszonylag normálisak (240 Ft egy korsó sör, 200 Ft a vodka), a férfi mellékhelyiség viszont több mint érdekes. Kinyitod a bejárati ajtót és belátod az összes embert, aki bent van. Elnéztünk a Smash bárba is, ahova a ruhatár mögötti lépcsőn lehet feljutni. Itt újabb ismerősökkel futottunk össze…

A kiírt éjfeles kezdéshez képest kb. fél órás csúszással kezdődik a Zanzibár koncert, viszont másfél órán keresztül játszanak. Először ismert számokkal kezdenek, majd egy-egy új dalt becsempésznek. Mondjuk ahhoz képest, hogy lemezbemutató koncert (november 15-én jelent meg az új nagylemezük), elég sok játszott szám szövegét ismerem és éneklem is a körülöttem állókkal együtt. A tánctér csak félig telt meg, de ez láthatólag senkit sem zavar. A koncert közepe táján játsszák az Ugyanaz vagyok című dalt, amely az új album címadó dala. „Ez a dal azokhoz az emberekhez szól, akiket egykor a barátainknak tartottuk, azonban szép lassan eltávolodtak tőlünk.” - tudhatjuk meg. Az Érintés című számról is mesél egy kicsit Rita: „Biztos előfordult már nagyon sokatokkal – főleg a lányokkal -, hogy diszkókban hozzátok értek. Ugye milyen rossz érzés ez? Egy ilyen szituációt dolgoz fel ez a számunk.”. Persze elhangzik a szokásos Destiny’s Child dal is, aztán újabb és újabb számok az első lemezükről. (Egyébként az új albumukat a kiadó másolásvédett CD-n jelentette meg, s ezért már egy sokan panaszkodtak is az együttesnek.) Kettő előtt nem sokkal elköszönnek, természetesen visszatapsoljuk őket. (Ilyenkor mindig megfordul a fejemben az, hogy vajon mennyire lepődne meg egy zenekar azon, ha a „Vissza! Vissza” rész elmaradna.) Mindenesetre visszajönnek, játsszanak még két számot, aztán ténylegesen véget ér a koncert.

Feljön Garami Gábor, s bemutatja DJ tudását. Ekkora azonban már ismét a hátsó részben sétálunk. Az a két popper csaj, akit a koncert előtt láttunk a tücc-tücc részen, még mindig ott van és ugyanazokkal a mozdulatokkal vonaglik a zenére. Hátul meg épp rocky szól, az ott lévő 10-15 ember táncol is. Kifele haladva még halljuk, hogy nemsokára „jó lesz a lányoknak, aztán jó lesz a fiúknak is, s senki se menjen el”, de ezt eleresztjük a fülünk mellett. A táncoló ruhatáros odaadja a kabátom, s kicsivel később már az éjjeli buszon zötykölődök hazafele.

A SOTE klub a Nagyváradi téren található (a kék metróval lehet megközelíteni.) Elméletileg van honlapja is (a Google szerint), de a megadott link halott.

A Zanzibár honlapját pedig a http://www.zanzibar.hu találhatjátok, az új albumot meg a boltokban. :)

Bacsi



2002. december 01., vasárnap 20:58


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület