CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Hamis pénzek - Körmend
Az eredetivel szinte teljesen megegyező hamis ezreseket és tízezreseket találtak a rendőrök Körmenden. A négy helyi pénzhamisítót elfogta a rendőrség, az elkövetők ötévnyi börtönbűntetést is kaphatnak. A nyomozók szerint a Vas megyei település környékén a továbbiakban is felbukkanhatnak a hamis bankjegyek.

Felmentés - Nyugat-Dunántúl
Arnold Mihály altábornagy, a vám- és pénzügyőrség országos parancsnoka felmentette Varga József ezredest, a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Parancsnokságának vezetőjét. A közlemény szerint Varga József ezredest 30 napon belül új beosztásba nevezik ki. A parancsnokot azt követően mentették fel, hogy vizsgálat indult a Volánspedícióval, mint vámügynöki kezessel szemben kibocsátott, 470 millió forintos fizetési meghagyás ügyében.

Hiány - Zalaegerszeg
400 millió forintos hiányt okoz Zalaegerszeg költségvetésében a közalkalmazotti béremelés - jelentette be Gimesi Endre. A polgármester szerint hitelt nem kell felvennie a városnak, de takarékos költségvetésre lesz szükség.

Kedvezményes nyugdíj? - Nyugat-Dunántúl
Törvénymódosítást kezdeményez a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége. Erre azért van szükség, a három cikuluson át hivatalban lévő, ám októberben leváltott polgámesterek közül sokan nem tudnak elhelyezkedni.  Győr-Moson-Sopron megyében 47 olyan polgármester van, akit nem választottak újra és koruknál fogva szívesen elmennének nyugdíjba. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége azt szeretné, ha az országgyűlés már jövő év elején megszavazná a törvényt.

Átcsoportosítás - Székesfehérvár
November 30-án megszűnt a termelés a székesfehérvári IBM gyárban. A dolgozók decemberben állásidőn vannak, s többségük valószínűleg csak hónapokkal később, a felmondási idő lejárta után jelentkeznek a munkaügyi központban, ahol egyébként a napokban kapták meg és küldték tovább minden érintett megyének az elbocsátott dolgozók adatait.

Új berendezés - Sümeg
Pontosabb diagnózisok készíthetők az agyi beteg-ségekről azzal az új készülékkel, amelyet most helyeztek üzembe a sümegi kórházban. Ilyen berendezéssel hazánkban csak Budapesten és Kecskeméten vizsgálják a betegeket.

Körlevél - Győr
A készülő drogtörvény veszélyeire figyelmeztető püspöki körlevelet olvasnak fel a napokban a Győr-Moson-Sopron megyei plébániákon. A Pápai Lajos megyéspüspök által készített dokumentum az országos aláírásgyűjtő akció kezdetével egyidőben kerül a templomokba.

Rendszer fogyatékkal élőknek - Szombathely
A Fogyatékkal Élők Nemzetközi Világnapján mutatták be azt az informatikai rendszert, amely teljes önállóságot ad a vak munkavállalóknak. A modellt három szombathelyi fiatalember dolgozta ki, melyet a vakokat és gyengénlátókat foglalkoztató Savaria Nett Pakk Kft. telephelyén mutattak be.

Megyeváltók - Győr-Moson-Sopron
Az elmúlt 12 évben Győr-Moson-Sopron megyéhez csatlakozott települések beilleszkedése volt a témája egy mai győri fórumnak. Az államigazgatási kollégium résztvevői egyetértettek abban, hogy a megye és a megyeváltó falvak közötti kapcsolatépítés sikeresen lezajlott.

Szórakozás - Sopron
A szórakozási lehetőségekről készítettek felmérést Sopronban a  Nyugat-Magyarországi Egyetem közgazdász hallgatói. A marketing szakirányos diákok 300 sopronit kérdeztek meg szabadidő eltöltési szokásairól.

Fejújított hajó - Balaton
Mintegy 120 millió forint költséggel újabb negyed évszázaddal ezelőtt épített motoros hajót korszerűsít a Balatoni Hajózási Rt.; a 200 személyes hajót az idegenforgalmi idény kezdetén állítják forgalomba. Horváth Gyula vezérigazgató elmondta: a hajótársaság az idén 75 millió forintot költött - az 1978-ban szovjet hajógyárban épített - Lelle motoros felújítására, amely már részt vett a nyári balatoni személyforgalomban. A Lellével azonos típusú - egyelőre névtelen - személyhajó korszerűsítése már megkezdődött Siófokon.

Pályázatok - Nyugat-Dunántúl
Adventi ünnepkörhöz kapcsolódó, karitatív jellegű programok megvalósításához írt ki   pályázatot a Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács. A hétfői határidőig  közel 100 pályázat érkezett. Az iroda munkatársai először ellenőrzik az adatokat, majd  szakértők vizsgálják felül a pályaművek tartalmát. Végül a Gyermek, Ifjúsági, és Sportminisztériumban döntenek az eredményekről.  A legjobbaknak ítélt pályázók között  9 millió  forintot osztanak fel. Egy-egy pályázó maximum 500.000 forintot kaphat. A pályázat feltétele, hogy még ebben az évben teljesíteni kell a programot.

Dráguló jegyek - Balaton
Jelentősen drágul az amatőr horgászat a Balatonnál. A halászati rt. 2003-tól a területi horgászjegyek árát 40, a napi jegyekét 100 százalékkal emeli. A részénytársaság a nagymértékű árnövekedést az ország egyéb horgászhelyeinek magas áraival, ill. a nagyobb mértékű haltelepítéssel indokolja. Az elmúlt években nem volt áremelés a Balatonnál. Az éves bérlet 15 ezer, a napi jegy 500 forintba került. 2003-tól a bérlet ára 40, a napi bilétáké 100 százalékkal lesz majd magasabb. A tó környéki horgászok indokolatlanul magasnak tartják az új díjszabást.

Téglagyűjtő - Szany
Közel 2000 db téglát  gyűjtött össze egy szanyi kőműves. A Győr-Moson-Sopron megyei településen különleges vitrinekben állítoták ki a  téglákat, amelyek római, középkori és mai építészeti emlékeket őriznek.
 



2002. december 04., szerda 15:19


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület