CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Sopronban is lesz karácsonyváró vásár

Az ünnepre való készülődés manapság már többnyire sietős, áruházak osztályain végigrohanó tömeget, hajszolt bevásárlást jelent.

Több éve is már annak, hogy különböző soproni helyszínekre igazi, hangulatos adventi vásárt szerettek volna soproni vállalkozók. Idén ez végre sikerül!

Karácsonyi csillagok, gyertyafény, mézeskalács illata, zsebet melegítő sült gesztenye, fűszeres forralt bor, muzsika és kicsiket, nagyokat egyaránt lenyűgöző, élő Betlehem, játszóház várja majd a soproniakat december 13-tól 24-ig, naponta 10 és 20 óra között a Sportcentrum mellett.

Igazi karácsonyváró hangulatban a nyugodt szemlélődés és időtöltés mellett soproni és az országból idesereglett kézművesek portékái, sütemények, finom borok mellett, ajándéktárgyak, könyv, játékok, ruházati cikkek, téli sportszerek börzéje mind megtalálható lesz, egy helyen és egy időben.

Mindenki biztos lehet abban, hogy a jó hangulatú időtöltés mellett ezúttal minden korosztálynak talál ajándékot, hiszen ezekre a napokra a fából, készített apró játékoktól, a házi süteményeken át az elegáns autókig minden fellelhető majd a vásáron.

Az igazi soproni ünnepi hangulatot soproni fúvószenekarok muzsikája, soproni iskolák néptáncosainak műsora, soproni művészek előadásai biztosítják. Az elmaradhatatlan tombola és rajzverseny mellett izgalmas vetélkedőkkel és ügyességi játékokkal és sok meglepetéssel várják majd a szervezők a gyerekeket, akik saját maguk is készíthetnek névre szóló, karácsonyi  üveggömböket és egy kincset rejtő páncélszekrény kinyitásával is próbálkozhatnak. Az, akinek a vásár ideje alatt sikerül a páncélszekrényt kinyitnia, elviheti majd a benne található összeget.

A vásárt szervezők úgy gondolják, hogy ők maguk nem tudnak azon a tényen sokat változtatni, hogy a többségnek az adventi készülődés manapság már inkább bevásárlásból áll, viszont az évszázados hagyományok, tradíciók felelevenítésével remélik, hogy sikerül valamit az igazi karácsony varázsából becsempészni az emberek szívébe.
 

Érdeklődésünkre a szervező, a FAKTOR 2000 Progress Irodájának képviselője azt is elmondta, hogy a vállalkozók szívesen vették a soproni karácsonyváró vásár megrendezését. A Sportcentrum mellett, jól megközelíthető helyen elhelyezett, 800 négyzetméteres sátorban ugyan korlátozott számban, azoknak, akik termékeikkel, szolgáltatásukkal szeretnék a vásár sikerét segíteni, még tudnak kiállítóhelyet biztosítani. További információ a 99-311-523-as telefonszámon kérhető.
 
 



2002. december 09., hétfő 09:38


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület