CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  

Kell, hogy előtted növény lélegezzen

Mozi karácsonyra


Lehet latolgatni: karácsonyi programajánló-e, avagy a nemkívánt reklám kategóriájába tartozik alábbi írásom...

Ajánlják már egy ideje a mozik a filmek előtti előzetesben a "Treasure Planet" című kalandfilmet. Rajzfilm, végül is, bár "a mai világban" a rajzfilm látványanyaga, vagy egy "hét nyelven beszélő" akciófilm, illetve akció-sci-fi (helyes ejtése NEM "szki"-fi, hanem szci-fi !!) látványvilága igencsak közelít egymáshoz - úgyhogy nyugodtan "ráharaphat" bárki felnőtt emberfia, nem kell szégyenkeznie, hogy megnézése mellett dönt. "Alibinek", persze, el lehet vinni a téliszünetes csemetét, unokát stb. Akinek pedig nagyon nehezére esik, hogy egy rajzfilmre(!) beüljön felnőtt fejjel a moziba, az győzze csak meg magát, hogy ez "áldozatot" a gyerek miatt hozza meg, és menjen csak be sóhajtozva, fintorogva - kérdés, úgy fog-e kijönni is. (Huncut mosoly - a szerk. részéről)

A Walt Disney Pictures Robert Louis Stevenson A kincses sziget című regényét álmodta filmvászonra rajzfilm formájában, de világűrbe helyezve a régi történetet - azaz: A kincses bolygó-vá alakítva.

Ha felütjük a Tolnai Világlexikonának Sör-Táv megjelölésű tizenhatodik kötetét, melyben a megjelenés éveként 1929-et látjuk, az íróról a következőket találjuk. "Stevenson (e.: sztivnzon), Robert Louis, angol író, szül. 1850., megh. 1894. Egyike a legkiválóbb angol regényíróknak. A romanticizmust egyesítette a realizmussal, romantikus történeteket írt, de az emberi alakok reális rajzával. A kincses sziget c. kalandregénye különösen az ifjúság körében ma is nagyon népszerű. Kitűnőek Skócia XVIII. sz.-i történetéből vett regényei (Kidnapped; Catrione; Weir of Hermiston s a középkori tárgyú A fekete nyíl); Dr. Jekyll és Mr. Hyde fantasztikus története tele van lélektani mélységgel. Magyarra is legtöbb műve le van fordítva."

A történetben van bátor fiatalember, rettegett "szájborg", szimpatikus-poénos robot, kis "izé", ami tudja változtatni az alakját... és olyan szemgyönyörködtető animáció, hogy az ember beleragad a székbe, akár ha "iksz gé" gyorsulással induló szuperszonikus vadászrepülő fedélzetére szíjazták volna.

Az alábbi képmelléklettel csak a fentieket szándékozom alátámasztani. Kívánok nagyon jó szórakozást, ha elmennek a csemetével, csemetékkel - akár karácsonyfadíszítés idejére -, ha adja akkor éppen Önöknél a filmszínház, és: ha kapnak még rá jegyet, persze!



A kép forrása és további nagyméretű képek lelőhelye: http://www.network54.com/Hide/Forum/message?forumid=15216&messageid=1038835022

- gyöngyös -



2002. december 10., kedd 11:07


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület