CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 17., pĂ©ntek, Paszkál napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Bizottságok a büdzséről

Bizottságok a büdzséről
A besúgók és a kutyapiszok


A költségek kiegyenlítése érdekében 300 millió forintos működési hitelfelvétel szerepel a 2000. évi költségvetésben, hangzott el múlt héten az Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság rendkívüli ülésén, ahol Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának idei költségvetési rendelettervezetét vitatták meg a jelenlévők. Folyamatosan csökkenő tendenciát mutat a pályázati támogatások összege, mondta Hegyi Ferenc, a bizottság elnöke. A közoktatási támogatás, amely két éve még három, tavaly pedig egy millió forint volt, az idén nullára redukálódott. Dr. Vígh Péter megjegyezte, hogy nem került be a költségvetésbe az a pályázat-előkészítő alap, melyből különböző célokat lehetett volna finanszírozni. Szó volt az idén esedékes költségvetési feladatok végrehajtásához szükséges intézkedésekről is. A tervekben szerepel többek között a Sportiskola egyesületté alakítása, a Sportcentrum vállalkozásba vitele, a Nevelési Tanácsadó iskolához kapcsolása, a Gyermekkonyha privatizációja, valamint az óvodák bokrosítása is.

A Kulturális és Idegenforgalmi Bizottság ülésén Tengerdi Antal alpolgármester elmondta, az intézmények összevonásával kapcsolatos tervek megvalósításával, a közös fenntartás alá tartozó intézmények létrehozásával hosszú távon nagy összegek takaríthatók meg. A testület úgy vélte, hogy a közoktatási támogatás mellé feltétlenül kell egy minimális összeget rendelni. Mágel Ágost, a bizottság elnöke, a kulturális támogatás összegét elfogadhatónak tartotta. Bertha Árpád szocialista bizottsági tag felvetette, hogy a szemetelőket, illetve az utcákra piszkító kutyák tulajdonosait le kell fényképezni és feljelenteni. A továbbiakban pedig a feljelentőknek a befolyt büntetésekből egy bizonyos hányadot vissza lehetne juttatni. A grémium tagjai elutasították a javaslatot.

A Magyar Televízió Nyugat-dunántúli regionális stúdiójának üzemeltetésére létrehozandó gazdasági társaságról és tulajdonosi összetételéről szóló napirendi pontot a bizottság zárt ajtók mögött tárgyalta.

Takács Judit



2000. március 09., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület