CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Kereskedelmi és Iparkamara  

Nem túl nagy létszám a polgármesterek fórumán

    Biztosan a nagy hideg miatt, de nem jelentek meg túl nagy létszámban a soproni régió polgármesterei a december 10-ére meghirdetett polgármesterek fórumán a Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara Deák téri székházában.

    A családias környezetben és hangulatban Horváth Vilmos kamarai elnök köszöntötte az egybegyűlteket. Köszöntőjében üdvözölte a frissen választott polgármester asszonyokat és urakat, majd röviden vázolta a magyarországi kamarák történetét. Megtudhattuk, hogy a soproni anyakamarának számít, ugyanis a kamarák között elsőként alapították. Szóba került a 90-es évek kamarai törvénye, amelyek önkéntessé tették a kamarai tagságot, illetve az 1994-es kamarai törvény, amely létrehozta a mai agrár-, a kézműves és a kereskedelmi és iparkamarát.
    Horváth Vilmos véleménye szerint az utóbbi időben többen összekötötték a politikát a kamarai munkával, ezért kijelentette: véleménye szerint a kamara valójában nem versenytársa a politikának; legfőbb célja, hogy a mindenkori kormányzat elsőszámú gazdasági segítője legyen.
    A közelgő EU-csatlakozás okán felmerült több, a vállalkozók és a kamara között kialakult probléma. Az ülésező testület meggyezett abban, hogy az elkövetkező másfél évben egy jövőbeni partnerségnek kedvező kapcsolatot kell kialakítani.
    A polgármesterek hozzászólásaiból kiderült, hogy a mai vállalkozók és a szomszédos városok, települések vezetői túlságosan érdektelenek. A települések rendezvényein csekély a részvétel, csekély az információáramlás.
    A jelenlévő polgármesterek többsége arra kérte a kamara vezetőségét, hogy próbáljanak segíteni, Sopron város önkormányzatával, hogy újra régió szerepet vállaljon a Hűség Városa. Véleményük szerint így könnyebben megoldódnának a felmerülő problémák.
    Többször előkerült a fiatalok és felnőttek továbbképzésének kérdése is, hiszen az EU-tagsággal a képzés területén is számos lehetőség nyílik meg. A települések vezetői végül is abban maradtak, hogy megpróbálják a kapcsolatot felvenni a határon túli intézményekkel, vezetőkkel.

b.boti



2002. december 11., szerda 15:22


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület