CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Női dolgok  

Nadrágot vagy szoknyát hordjunk? A szakember tanácsait érdemes megfogadni.

Nadrágot vagy szoknyát? Sötétet vagy világosat?

A saját öltözködési stílusomat én bizony nehezen találtam meg. Pedig gyakorta mondják, hogy ez magától kialakul, csak ki kell várni. Én vártam. De nem alakult. Nekilátva a dolognak, a butikok helyett varrónőt kerestem. A napi újságok mellett divatmagazinokat is megvettem néha napján. Kerestem a nekem tetsző színt, anyagot, szabásvonalat.

A végeredményhez szükségem volt a tükörre, és a legjobb barátnőmre, is aki őszinte kritikával illetett, ha szükségét látta. A fáradságos "munka" sikerült, s ma már nem veszek a "szekrénynek" ruhákat, mindig jól érzem magam abban, amibe reggel belebújtam.

Ezt erősítette meg legutóbb a Gyermek és Ifjúsági Központban az a két napos tanfolyam, amelyet Bucsuházi Piroska divattervező tartott.

Bizony nem mindegy, hogy például egy adott szín melyik árnyalatát viseljük, vagy milyen hosszú az ing a testalkatunkhoz képest. A teljesség igénye nélkül - merthogy ez is külön szakma, amit tanulni kell - átadok egy-két praktikát, amit ezen a tanfolyamon tapasztaltam.

Álljunk a fal mellé (amelyre csomagoló papírt tettünk vagy lemosható ajtó mellé) és jelöljük meg a testmagasságunkat. De vigyázva, pontosan. Maradjuk ott, és a lábunk között az ülepünknél is jelöljük meg a falat. Most a felső testrészünk magasságát vonjuk ki a teljes testmagasságból. Így már tudjuk, hogy a felső testünk nagyobb, vagy a lábunk hosszabb. Szerencsés esetben a kettő egyezik, és nem kell figyelnünk rá. De ha mégis?! Nekem például a lábam rövidebb, ezért a jó tanács szerint, magas sarkú cipőben kell járnom, a nadrágom ne teljesen szűk legyen és egyenes, hanem térdnél bővüljön, az ingeim pedig hosszabbak legyenek a csípővonalamnál. A térd fölötti szoknya kifejezett javallott.

Ha netán valakinek a felső teste rövidebb, neki manöken alkata van, ami önmagában is nagyon szép! Ha mégis egyenlő arányra szeretné "csalni" külsejét, hordjon nyugodtam rövid felsőket , lapos cipőt, vagy olyan nadrágot, amihez éppen csak kedve van.

(Megjegyzem, hogy a hosszanti arányokhoz bizonyos mértékig arányos kerületi arányok is szükségesek a kellemes külsőhöz.)

Az előnyös színek kiválasztása könnyűszerrel megoldható. Válogassunk nagyon sok színárnyalatból egy-egy darabot. Természetes fény felé fordulva álljunk a tükör elé, és rakjunk magunk elé egyet-egyet. Meg fogjuk látni, mennyire más az arcunk az egyes színek mellett, mennyire másként tükrözi vissza a tekintetünket az adott szín. Az is fontos persze, hogy a személyiségünknek is megfeleljen az adott árnyalat, vagyis jól érezzük magunkat annak viselésekor.

Ha mindkét szempontnak megfelel, hordjuk bátran!

Mohos



- mohos -

2002. december 12., csütörtök 08:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület