CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Elbocsátások - Zalaegerszeg
700 dolgozóját bocsátja el a zalaegerszegi ruhagyár. Az évek óta nehéz helyzetben lévő cég másfél milliárd forintos adósságot halmozott fel.  Egy egyeztető tárgyaláson kiderült: most már biztos, hogy megindul a felszámolási eljárás a cég ellen. Tovább rontja a ruhagyár dolgozóinak helyzetét, hogy a vállalat decemberben csak a fizetésük felét tudja utalni. Az átlagos, 40 ezer forintos bérek másik részét nem fizeti ki a ZA-Ko Rt., mert a cég számláját zárolta a hitelező bank.

Közös fejlesztés - Szentgotthárd
Az osztrák és a magyar belügyminiszter avatta fel azt a korlátozott forgalmú határátkelőt és új Logisztikai Központot, amelyet a  határon átnyúló Szentgotthárd-Heiligenkreuz Ipari Park területén hoztak létre. A jövőben tovább bővülő beruházásra eddig közel 6 millió Eurót költöttek.

Vékony a jég - Balaton
Az északi part mentén vékony jég borítja a Balaton vizét, a déli parton viszont csak az öblökben kezdődött meg a jegesedés. A siófoki meteorológiai állomás tájékoztatása szerint a tó vize hűvösebb mint az elmúlt napokban. Az előrejelzés szerint a hét végére a Balaton körzetében enyhül az időjárás, így a következő napokban várhatóan nem áll be a jég.

Phare program - Zalaegerszeg
A Magyarország-Szlovénia Phare CBC Program közös támogatási rendszerét mutatták be Zalaegerszegen. Az eseményt a VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság és a szlovén Európai Ügyek Kormányhivatala szervezte.

Felújítás - Patalom
Elkészült a Patalomi Park Szociális Otthon Pszichiátriai részlegének a felújítása. A 6 millió forintos beruházás a megyei önkormányzat támogatásával, valamint a lakók és hozzátartozóik adományából valósult meg.

Kitüntetések - Győr
A hagyományos Semmelweis-nap alkalmából elismeréseket adtak át a győri Petz Aladár kórházban. Az intézményben háromezren dolgoznak, közülük huszonhét munkatársat tüntettek ki tegnap.  Ebből az alkalomból kiállítás is nyílt a kórházban található Hét Szabad Művészet Szentélyében, Érintés címmel. A neves győri művészek alkotásait január végéig tekinthetik meg mindazok, akik nemcsak gyógyulni, de gyönyörködni is szeretnének.

Holland tapasztalatok - Zalaegerszeg
Jó mezőgazdasági szakemberek dolgoznak Zalában, ám munkájukat korlátozza, hogy szinte hiányzik az együttműködés a magasabb szintekkel - így vélekedik egy holland szakember a zalai agráriumról. A külföldi szakértők egy holland-magyar mezőgazdasági szemináriumon vettek részt Zalaegerszegen.

Üldözés - Zalahalápi-hegy
Több tucat rendőr zárta körbe a Veszprém megyei Zalahalápi-hegyet egy fegyveres szökevény után kutatva. A többszörösen büntetett 34 éves férfi lopás miatt kiszabott börtönbüntetésének végrehajtása elől menekült a szőlőshegyre. A hatóság kéri, hogy senki ne próbálja útját állni a férfinak, inkább értesítse a tapolcai vagy a veszprémi rendőrkapitányságot.

Megemlékezés - Székesfehérvár
A Fehérvári Huszárok Egyesülete minden évben megemlékezik az első világháborús limanovói ütközet hőseiről. Az alkalomhoz méltón a megyeszékhely Pátzay-féle lovasszobránál tartottak koszorúzást, ahol a legendás huszárparancsnok, Mackensen tábornok keresztfia is megjelent. A limanovói ütközetben a fehérvári huszárcsapat súlyos vereséget mért az orosz erőkre, így megakadályozták, hogy kelet felől veszélyeztessék a magyar fővárost.

Fűzfa forrás - Sopron
Átadták a felújított Fűzfa forrást a Sopron és Balf közötti úton. A Castanea Környezetvédő Egyesület tavaszra - több mint kétmillió forintos költséggel -további öt forrás környezetét szépíti meg. Sopronban és környékén több mint 60 forrás, szivárgó található. A környezetvédők ezek közül hétnek a rendbetételét határozták el, most a régi Fűzfa forrásra került a sor. Az avató ünnepségen Németh László, a Castanea Egyesület tagja elmondta, hogy a forrás mögötti erdőterületek valaha egy soproni apácarend tulajdonában voltak, ezért hívták régen Apáca-kútnak a forrást, amelyet legutóbb Sopron szabad királyi várossá nyilvánításának 700. évfordulóján, vagyis 25 évvel ezelőtt állítottak helyre. Az azóta újból esedékessé vált munkálatok a holland királyság anyagi támogatásával valósulhattak meg. Tavaszra összesen hét forrással és pihenőhellyel lesz gazdagabb a környék.

Sportaktívák - Szombathely
Egyedülálló Vas megyei kezdeményezés a társadalmi sportaktívák elismerése, jutalmazása. A megyei sportigazgatóság hagyományos év végi ünnepségén díjakat és kitüntetéseket adtak át a kiemelkedő eredményt elért sportolóknak és az őket segítőknek.



2002. december 13., péntek 23:32


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület