CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Kacér italt nem kóstolunk

Kacér italt nem kóstoltunk
Borbarát nők körsétája

Igen, kedves Urak, bátran olvassák csak tovább, hiszen most csak dicshimnuszt zengünk, kivételesen nem tiltakozunk és veszekedünk! Hölgyek! Szintén fussák végig e sorokat és ne irigykedjenek ránk, hogy ilyen jóban volt részünk, hiszen Önök is megtehetik, hogy szerény bíráskodással, szeretettel jobbnál-jobb borokat kóstolgassanak, de már csak jövőre, hiszen az idei borünnep gyorsan véget ért. Május végén a Fő tér nyolc mutatós faházában tizenhat kedves magántermelő, pincészet, borozó mérte a hideg, langyos, néhol meleg, de bódító nedűt.Gondoltunk egyet mi, borbarátnők. Vasárnap délután – amikor már tetőfokára hágott a hangulat, a fúvószenekarok táncra csábító zenét szolgáltattak és az időjárás is kegyes lett hozzánk - elindultunk. Megvettük a háromszáz forintos poharat (nem a tavalyit tartottuk a gazdák elé) és nekiláttunk a munkának. Köszönjük a kiállítóknak a vendéglátást, a szakszerű és lelkes bemutatását boraiknak!

Kiválasztottuk a legszebben feldíszített faházat, Mikus Józsefét (Szlovákia), akinek ‘96-os Dornfelder bora nagy tetszést váltott ki közöttünk.

A legszebb címkékért és Pinot Noirért járó dicséret a SOP-VIN Kft-t illeti meg. A borok királya pedig az a ‘96-os Kékfrankos, melyet Jandl Kálmán örömmel és önzetlenül öntött szét utolsó és féltve őrzött palackjai közül. De kóstoltunk remek Zöldveltelinit Bruckner Nándornál és élvezhettük egy aranyérmes barrique hordóban érlelt, csodás ‘98-as Cabernet Sauvignont Luka József pincészetéből.Weningerék “leánykája” a fehér bor kategóriában lett az első.

Princzes Ferencék folyóborai is jócskán fogytak, sajnáltuk, hogy palackozott boraikat nem engedték megkóstolni. A tubi borozó öt különböző bort töltött nekünk, csak úgy dúskáltunk a jóban!

Molnár Tibor a Vincellér-házikóban nemcsak a legkedvesebb szavakat mondta nekünk, hanem remek borokat is töltött, így kóstolhattunk egy színre ugyan nem túl izgalmas, de csiklandós, szép savakkal teli Zöldveltelinit. A Taschner VIN is igazán szívét-lelkét kitette értünk, egyben meghívást is kaptunk a Pálos Pincébe. A ‘99-es Rosé és a ‘98-as barrique Kékfrankos ízlett a legjobban. Iváncsics Zoltán és a Merlot, na meg a Merlot Rosé!
Hát igen! A harmónia! Körsétánkat Szedenik Béla félédes Zöldveltelinijével és édes Irsai Olivérjával zártuk, majd mindezt még leöblítettük a Bercsényi borozó ‘99-es Zenitjével, mely fajtáról olyan sokat és lelkesen meséltek Kocsisék. Hogyan írta Hamvas Béla? “Van henyélő bor, kacér bor, mesélő bor, tragikus bor.” Kacér bort nem kóstoltunk, találtunk henyélő bort szép számmal, mesélő és tragikus bor pedig nagyon kevés volt, de csak így tovább, kedves borosgazdák!
 
Poncichterek asztala
Szerkeszti: Keglovich István 
Levélcím: 9401 Sopron Pf.: 205
E-mail: ikeglovich@sopron-ph.hu



2000. június 09., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület