CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Sopron-Szombathely vasútvonal- Könyv Verebes Istvánról-Ajándék rászoruló gyerekeknek- A szülőföld nem enged: könyvbemutató- Nyugat-Magyarországi Kulturális Regionális Találkozó-

Sopron-Szombathely vasútvonal Tegnap átadták a Sopron-Szombathely közötti villamosított vasútvonalat. A szalagátvágás a büki állomáson történt meg, ahol a GySEV Rt., a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, Burgenland tartomány vezető emberei, valamint Győr-Moson-Sopron és Vas megye vezető tisztviselői jelenlétében nagyszabású ünnepségre került sor. A beruházás 3,2 milliárd forintos költséggel valósult meg, a szakasz korszerűsítése révén a személyvonatok menetrendje 67 percre csökken. December 15-től a pályakorszerűsítés egyik következményeként, az új menetrendnek megfelelően naponta öt pár Eurorégió-vonat közlekedik naponta Bécsújhely, Sopron és Szombathely között. A Bük-Sopron-Budapest-Keleti pályaudvar között ezúton új, közvetlen összeköttetés valósult meg.

Könyv Verebes Istvánról Partnertalálkozó keretében mutatták be a tegnap a Hotel Sziesztában Odze György Verebes Istvánról írt könyvét, amelynek képanyagát Szebeni András fotóművész készítette. Ismert emberekről, francia példa nyomán, készített sorozatot tervez a kiadó. A könyvben több mint 160 fotó eleveníti meg a közismert tévés személyiséget, aki egyben író, rendező.

Ajándék rászoruló gyerekeknek Több mint félmillió forint értékben kaptak ajándékot soproni gyermek- és lakóotthonokban élő gyermekek. Egy egész kamionnyi szállítmányban érkeztek játékok, hinták, pinpong-asztalok, színes tévé a Cseresznye sori gyermekotthonba. Az akciót Sziki Katalin, az Országgyűlés elnöke és Medgyessy Katalin a miniszterelnök felesége indította útjára.

A szülőföld nem enged: könyvbemutató A soproni Széchenyi István Városi Könyvtárban december 18-án, szerdán délután 17 órakor A szülőföld nem enged című válogatott irodalmi és helytörténeti írásait tartalmazó könyvét mutatja be Kovács József László. A kötethez ajánlót Sarkady Sándor, a Soproni Füzetek szerkesztője mond.

Nyugat-Magyarországi Kulturális Regionális Találkozóra kerül sor 2002. december 19-én, 10 órakor az Egyetemi Ifjúsági Házban. A rendezvény fővédnöke Kalmár István alpolgármester. A program keretében 10.30-13.30 között bemutatkoznak a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatói, öntevékeny csoportjai (A Selmeci Társaság, a Mosonmagyaróvári Gazdász Néptánccsoport, az Ökoklub). A délutáni program keretében 16.30-kor az Elit moziban filmvetítésre kerül sor, 18.20-kor, pedig a Divertimento vonósnégyes ad adventi koncertet. Az egész napos rendezvény az Ürmös együttes táncházával zárul



2002. december 17., kedd 11:10


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület