CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  


  Villamosítás - Sopron-Szombathely
Megindult a villamos vasúti közlekedés Sopron és Szombathely között. A szakasz villamosítását a Gysev Rt végezte el, amely tavaly vette át a vonal üzemeltetését a Mávtól. A munkálatok egy éve kezdődtek, a beruházás összköltsége meghaladta a 3 milliárd forintot. A villamosítás mellett a Gysev Rt. a vasúti pályát is felújítja így a menetidő 25 perccel rövidült. A személyvonatok közül naponta 5 szerelvény Szombathelytől Bécsújhelyig közlekedik.

Átcsoportosítás - Zalaegerszeg
A mintegy 700 dolgozót elbocsátani kényszerülő zalaegerszegi ruhagyár és a megyei munkaügyi központ együttműködik a felszámolási eljárás során. A munkaügyi központ felmérte a textil ruházati ipar állásbejelentéseit. Ez mintegy 140-150 álláshelyet jelent. A dolgozók számára már a munkahelyük megszűnése előtt lehetőség nyílik személyes tanácsadásra. A munkaügyi központ arra törekszik, hogy a dolgozóknak csoportosan is megfelelő munkahelyeket tudjanak kínálni.

Munkaügyi helyzetkép - Vas, Győr-Moson-Sopron megye
Az ideginél több pénz jut jövőre a képzésekre és a munkahely megtartás támogatására Vas megyében - hangzott el a Munkaügyi Tanács ülésén Szombathelyen. A találkozón elhangzott: az év első felében kismértékben emelkedhet a munkanélküliség a térségben. Ez elsősorban a a textilipari cégek gondajaival magyarázható. Jövőre a megye 120 millió forinttal többet fordít majd képzésekre és közhasznú foglalkoztatásra. A munkahely megtartó programokra közel 60 millió forintot szánnak a szakemberek.
Győr-Moson-Sopron megyében az országos átlagnál alacsonyabb a munkanélküliség. A megyei munkaügyi központ értékeléséből kiderült: szakemberek intézkedési tervet készítettek a Győri Keksz Kft-nél várható létszámcsökkentés hatásainak mérséklésére.

Fokozott ellenőrzések - Fejér megye
December elsejétől szigorított ellenőrzéseket tart a Közép-Dunántúlon a Vám- és Pénzügyőrség Regionális Parancsnoksága. Az eddigi vizsgálatok során főként hamis márkajelzésű termékeket, valamint illegálisan behozott és árusított pirotechnikai eszközöket foglalt le a vámhatóság. A szilveszteri csúcsig a határállomásokon további ellenőrzések várhatók, a szabálysértőket komoly pénzbírsággal is súlytják, aminek az össze 10 és 500 ezer forint között alukul.

Telekvita - Somos
1999-ben népszavazáson döntöttek a Somogy megyei Somos lakói, hogy Kőröshegy helyett Szántódhoz tartozzon a településrész. Azóta az átadás-átvétel megtörtént, Somos azonban így is Kőröshegy része maradt. Szántód önkormányzatának kérelmét a bíróság másodszor is elutasította. A vitatott 20 ingatlan lakóinak egy része elégedett a kőröshegyi önkormányzattal, szívesen maradna, mások Szántódhoz szeretnének tartozni. Szántód és Kőröshegy viszonya a vitától eltekintve zavartalan, a közeljövőben közös beruházásokat is terveznek.

Ortofotók - Sopron
Különleges kiadvány jelent meg Sopronról. A várost a kötet madártávlatból, ortofotók, vagyis speciális légi felvételek segítségével mutatja be.  Az újszerű városábrázolás mellett azonban egy a műemlékek bemutatását tartalmazó rész is gazdagabbá teszi a kiadványt.

Adomány - Szentgotthárd
Négy hazai egyetem és a régió öt műszaki középiskolája vehette át az Opel Magyarország Kft. szentgotthárdi gyárának ajándékát. A cég hét személygépkocsit és 42 darab automata sebeségváltót adományozott az iskolának.

Nagyi kedvence - Fejér megye
Fejér megyében megválasztották a „Nagymama kedvenc karácsonyi süteménye” pályázat legjobbjait. Frank Júlia gasztronómus vezetésével szakmai zsűri ítélte oda a díjakat a profi nagymamáknak. Az idei versenyen nagy sikert aratott egy régi magyar étel, a paprikás kalács.

Ajándékok - Sopron
Több mint 500 ember karácsonyát szépíti meg a Magyar Vöröskereszt soproni szervezete. A humanitárius szervezet ebben az évben 400 ezer forintot fordít(hat)ott a rászorulók támogatására. Ebből a természetbeni adományok mellett idén 140 családnak jutott egy-egy ezer forintos vásárlási utalvány, a rászorulók száma azonban ennél nagyobb.

Teajárat - Zalaegerszeg
Teajáratot szerveztek Zalaegerszegen a hideg beköszöntével. Ennek keretében naponta háromszor ingyenesen forró teát és két szelet zsíros kenyeret osztanak a rászorulóknak a vöröskersztes kocsiról.
 



2002. december 18., szerda 23:10


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület