CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Soproni karácsony- Adventi énekszó: Kórus Spontánusz- A Kitaibel Pál Társaság ülése- Nyár a télben: könyv- és CD-bemutató, másodszor - Beszélgetős téli esték: műsorváltozás

Soproni karácsony December 21-én, 16 órakor a Fő téri karácsonyfánál Walter Dezső polgármester a történelmi egyházak soproni képviselőinek jelenlétében mond karácsonyi köszöntőt Sopron polgárainak. Az eseményen újból megkondul a Kézfogás Hanrangja, közreműködik a Szent Mihály énekkar.

Adventi énekszó: Kórus Spontánusz  A Szent Orsolya templomban, december 20-án, este fél kilenckor lép fel az a soproni zenekedvelőkből tavaly alakult  énekkar, amelynek tagjai már 2001. karácsonyában is ünnepi hangulatot varázsoltak Sopron utcáira, tereire. Húsvétkor a Szent György templomban, nyáron a nagylózsi kápolnában, Kocsis Zoltán, soproni fiatal zeneszerző rekviemjének novemberi bemutatóján pedig a Szent István templomban is hallhatták a soproniak a magukat stílusosan Kórus Spontánusznak nevező, 17 fős társaságot.
Hétfőn, december 23-án, 17 órakor a Széchenyi térről a Dömötöri cukrászda elől indul útjára a kórus. A Várkerületen a Pannónia szálló előtt, majd a Fő térre vezető útvonalon újból karácsonyi dalokat énekel majd Sopron járókelőinek a kórus.
Kapcsolódó cikk: Varázslatos éj  
A Kitaibel Pál Társaság ülése Kitaibel Pál születése 245. évfordulója alkalmából az Európa-hírű természettudósról elnevezett asztaltársaság ülésezett a Perkovátz-házban. Az ünnepi eseményen Andrássy Péter méltatta Kitaibel Pál szőlő- és borkultúrával kapcsolatos értékes munkásságát. A résztvevők, a jelenlévő borosgazdák és boraik segítségével, valamint Molnár Tibor, a Soproni Hegyközségi Tanács elnöke előadásában a ruszti és soproni borvidék boraival ismerkedtek. Az eseményen Kitaibel-címkés, számozott palackos borokat mutattak be a borkultúrát ápoló társaság tagjai.

Nyár a télben címmel, dedikálással egybekötött bemutatót tartanak ma fél 6 órakor a Szent György utcai Liszt Szalonban, ahol a Soproni Füzetek, művészeti antológia, Bősze Balázs közelmúltban megjelent Naplórészletek kötetét, valamint Ez az a hely című, soproni költők megzenésített verseit tartalmazó CD-t fogják – az adventi tárlat után –újból bemutatni a soproniaknak.

Beszélgetős téli esték: műsorváltozás Elmarad a Beszélgetős téli esték december 19-re tervezett rendezvénye a Hungária Serházban. December 30-án, hétfőn este hat órakor Dr. Kubinszky Mihály, a város díszpolgára lesz majd Füzi Edit vendége.



2002. december 19., csütörtök 14:58


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület