CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Adventi énekszó-Így írok én ...-Beszélgetős esték-Sopron Város Fúvószenekara: karmester-csere - Óévbúcsúztató koncert- Győr:Mojszejev táncegyüttes-Lions Club akciója-Étel magánosoknak-Széchenyi Múzeum

Adventi énekszó: Kórus Spontánusz  A Szent Orsolya templomban december 20-án tartott koncert után ma Sopron utcáin teremt ünnepi hangulatot soproni zenekedvelőkből tavaly alakult  énekkar, a Kórus Spontánusz  amelynek tagjai már tavaly karácsonykor is énekeltek a soproniaknak. Húsvétkor a Szent György
Ma, december 23-án, 17 órakor a Széchenyi térről a Dömötöri cukrászda elől indul útjára a kórus. A Várkerületen a Pannónia szálló előtt, majd a Fő térre vezető útvonalon újból karácsonyi dalokat énekel majd Sopron járókelőinek az énekkar. Kapcsolódó cikk: Varázslatos éj

Így írok én ...címmel a 2002-2003-as tanévben is meghirdeti a Gyermek- és Ifjúsági Központ irodalmi pályázatát, amelyre Sopron és környéke 10-14 éves iskolai tanulóinak munkáit várják. A kiírás szerint pályázni lehet vers, mese, elbeszélés, riport és monda kategóriában. A pályázatokat a Gyermek- és Ifjúsági Központ Kht., 9400 Sopron, Ady Endre u. 10. címre várják, beküldési határidő: 2003. február 14. péntek. Az eredményhirdetés és díjkiosztás 2003. március 17-én, 15 órakor lesz a GyIK-ban.

A Beszélgetős téli esték sorozatban a Hungária Serházban (Liszt Ferenc Kulturális-, és Konferenciaközpont) december 30-án, hétfőn este hat órakor Dr. Kubinszky Mihály, nyugalmazott egyetemi tanár, a város díszpolgára lesz Füzi Edit vendége.

Sopron Város Fúvószenekara: karmester-csere. Csaknem három évtized után Fohner János helyett Prinner Mátyás személyében új karmestere lesz a Sopron Városi Fúvószenekarnak. A zenekar négy évre szavazott bizalmat az új karnagynak, aki a soproni zeneiskola elvégzése után a kismartoni zeneművészeti főiskolán tanult, majd Lépesfalván négy évig karmesterkedett. A Fohner-tanítvány Prinner Mátyás másfél éve a soproni és az ágfalvi fúvószenekar tagja.

Óévbúcsúztató koncert Hagyományos óévbúcsúztató koncertre várják a soproniakat kedden, december 31-én, a soproni Sportcentrumba, ahol a 16 órakor kezdődő rendezvényen Sopron Város Fúvószenekara és a mazsorett-csoport is fellép majd.  
 A Mojszejev táncegyüttes Győrben Győri Téli Fesztivál keretében ismét a megyeszékhelyen vendégeskedik a világhírű Mojszejev táncegyüttes. December 23-án 19 órától a győri  Egyetemi Csarnokban mutatják a Karácsonyi álmok című új előadásukat, amelyen a színpadi táncművel a nagy orosz tél karácsonyi hangulatát és egy képzeletbeli utazáson a világ népeinek táncait mutatják be. Az együttes hozzánk 78 fős tánckarral, több mint ezer jelmezzel érkezik Az előadás a győri egyetemi sportcsarnokban december 23-án, 19 órakor kezdődik. Jegyek a Kisalföld Volántourist győri, soproni, mosonmagyaróvári irodáiban, valamint a Tourinform győri irodájában kaphatók. (Forrás: Kisalföld)
A Lions Club Jótékonysági dalestje A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tartotta a Lions Club Sopron jótékonysági dalestjét, amelyen Szilágyi János lépett fel. Az est bevételével a Vakok és Gyengénlátók Országos Egyesülete soproni csoportját ámogatja a Lions Club, amely további jótékony célokra ajánlotta fel az aranyvasárnap a Korona üzletházban jótékony célú borkimérés bevételét is.

Ingyen étel és ital a magánosoknak Ingyenes meleg étel és pohár ital vár minden magányost a Sopron Plaza Old Timer éttermében december 26-án 12-15 óra között. A rászorulóknat szóló szeretet ünnepi felajánlás Vadon Lászlótól származik.

A Széchenyi István Emlékmúzeum ünnepi nyitvatartása A nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum értesíti a múzeumlátogató közönséget, hogy december 23-án, hétfőn egész napos nyitvatartással várja a múzeumba látogatókat. December 24-én, 25-én, valamint szilveszterkor és újév napján zárva tart, míg a két ünnep közötti időszakban a megszokott nyitvatartás szerint fogadja látogatói.



2002. december 23., hétfő 02:05


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület