CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  


Határzár - Nyugat-Dunántúl
Az osztrák hatóságok kérésére hétfő reggel átmenetileg lezárták a kimenő forgalom elől a hegyeshalmi határátkelőhelyet.  Orodán Sándor, a határőrség szóvivője elmondta: az osztrák hatóságok az ottani útviszonyok miatt nem engedélyezték a belépést. Az A 4-es autópálya jegesedését azonban rövid időn belül az osztrák szakemberek megszüntették, így néhány órás lezárás után újra üzemel a határátkelő. Az ünnepi forgalom-növekedés miatt egyébként teljes kapacitással üzemetetik a határállomásokat 2003. január 10-ig. A szóvivő azonban azt tanácsolja a magyar autósoknak, hogy ha tehetik, ne induljanak útnak Ausztriába, vagy ha mégis, készüljenek fel a rossz útviszonyokra.

Magyar vásárlók Ausztriában
A magyarok mentik meg a karácsonyi üzletet Burgenlandban - ez derül ki abból a tanulmányból, amelynek az első eredményeit most tették közzé Ausztriában. Eszerint a kiemelkedően jónak számító, 35 millió eurós karácsonyi bevétel 10 százalékát a magyar vásárlók hagyták a burgenlandi üzletekben.

Mágnesterápia - Vas megye
A szociális intézmények között elsőként, és térítésmentesen vezetett be a Vas Megyei Egészségügyi Gyermekotthon és Idősek Otthona egy mágneses elven alapuló terápiát. A kezelés segítségével jelentősen javítható a fogyatékos gyermekek és az agyi érbetegségeken átesett idős emberek állapota.

Felújítás - Székesfehérvár
Felújították Székesfehérvár egyik legimpozánsabb iskolaépületének homlokzatát. A Teleki Blanka Gimnázium külső rekonstrukciója 160 millió forintos önkormányzati támogatásból valósult meg. A homlokzat teljes felújítása és a nyílászárók cseréje 160 millió forintba került, ez teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg.

Élő betlehem - Kőszeg
Élő betlehemi jelenetet rendeztek be első alkalommal Kőszeg városának központjában. A szervezők, mint mondták, nem hagyományos fesztiváli forgatagot, hanem a Karácsony közösségi élményét akarták elvinni az adventi rendezvénnyel a kisvárosba.

Színház-karácsony - Győr
Állandó bérleteseinek rendezett gálát a Győri Nemzeti Színház. Az utóbbi 10 év legnagyobb sikereit felölelő összeállítás mellett a közönség között kisorsolt ajándékokkal is kedveskedtek a színház vezetői a leghűségesebb teátrumlátogatóknak.

Miseruhák - Bánfalva
Értékes egyházi kellékek kerültek elő a Sopronhoz tartozó bánfalvi templomban. A 19. század végéről, 20. század elejéről származó miseruhákat Németh Attila plébános találta meg egy rejtett fiókban. A kelmék többségét jó néhány évtizede senki nem használta.

Ajándékok fogyatékosoknak - Sopron
A bentlakásos gyermekintézményekben már szenteste előtt megszólalt az ünnepi csengő. Sopronban a megyei önkormányzat által fenntartott fogyatékos gyermek-otthonban már gazdára találtak az intézményt támogatók ajándékai.

Népi kiállítás - Zalaegerszeg
Szőttesek, fafaragások és kerámiák is láthatók a zalaegerszegi művelődési központban nyílt népi enteriőr kiállításon. A keszthelyi népművészeti alkotóközösségek bemutatója január 11-ig várja a látogatókat.



2002. december 23., hétfő 23:08


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület