CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Sopron: közlekedés a Volán-sztrájk alatt- Rendkívüli közgyűlés- SOS telefonos lelkisegély-szolgálat- Fogyatékosokat Támogató Szolgálat- Pályázatok: Dr.Lampérth Gyula emlékére- Így írok én ...

Soproni tömegközlekedés a Volán-sztrájk idején A január 6-i tervezett kétórás munkabeszüntetés idején több mint 800 autóbuszjárat marad ki Győr-Moson-Sopron megyében, és ez hozzávetőleg 100 ezer utast érint majd - hangzott el a Kisalföld Volán Rt. sajtótájékoztatóján pénteken Győrött.
Ugyanakkor a soproni tömegközlekedés rendje is jelentősen változik a sztrájk következtében.
A munkabeszüntetést követően 6.35 -kor, a Jereván lakótelepről, illetve Balfról és Brennbergbányáról 6.30-kor  indulnak az első járatok. A Ravazd utcai lakótelepről 7.05 órakor indul a 15. autóbusz első járata. A mnetrend szerint is 6.35 után a Lackner Kristóf utcából, illetve Jereván lakótelepről induló járatok előreláthatóan öt perces késéssel közlekednek majd. A 20-as vonalon közlekedő Jereván-Tesco szerződéses járat a sztájk ideje alatt is 4.58-kor indul a lakótelepről.

Rendkívüli közgyűlést tart Sopron képviselőtestülete Két fideszes képviselő és egy bizottsági tag esetleges összeférhetetlenségét vizsgálják majd meg – előreláthatóan zárt ülésen – a városatyák. A jogi és ügyrendi bizottság elnöke Kisalföldnek adott nyilatkozata szerint, az érintettek meghallgatása, az okiratok és cégek megvizsgálását követően, a jogi és ügyrendi bizottság szerint az érintettek esetében nem áll fönn az összeférhetetlenség ténye; a végső döntést azonban, a közgyűlés hozza majd meg.

Veszélyben az SOS telefonos lelkisegély-szolgálatszolgálat  Az SOS telefonos lelkisegély-szolgálat soproni stábjának anyagi helyzete már csak alig néhány hónapos működést tesz lehetővé. Pedig szükség van jótékony tevékenységükre: Sopronban évente mintegy kétezer-ötszázan tárcsázzák számaikat. Pályázatok révén, valamint a Lelkisegély-szolgálatok Országos Szövetségének segítségével próbálja a lelkisegély-szolgálat támogatására életre hívott Teleszó Közhasznú Egyesület a suzolgálat működési költségeiket biztosítani, amelyet az önkormányzat tavaly százezer forintottal támogatott. A soproni telefonos lelkisegély-szolgálatszolgálat kiadásai éves szinten megközelítik a kétmillió forintot.

Fogyatékosokat Támogató Szolgálat a Családsegítőben Január elsejétől, a törvényi kötelezettségnek megfelelően működik a fogyatékosok támogató szolgálata. A szolgálat négy munkatársa információkkal és tanácsadással segíti a hozzájuk fordulókat, abban, hogy önellátóként problémáikra megoldást találjanak. Adósságkezelési tanácsadással, valamint gyermekjóléti szolgálattal is bővül januártól a Családsegítő Intézet szolgáltatásainak köre, ahol egyébként a törvény által előírt kötelezettség bevezetése előtt is működött már a fogyatékosokat támogató szolgálat, amelyre a központi költségvetés mintegy tízmillió forintot szán.

Így írok én ...címmel a 2002-2003-as tanévben is meghirdeti a Gyermek- és Ifjúsági Központ irodalmi pályázatát, amelyre Sopron és környéke 10-14 éves iskolai tanulóinak munkáit várják. A kiírás szerint pályázni lehet vers, mese, elbeszélés, riport és monda kategóriában. A pályázatokat a Gyermek- és Ifjúsági Központ Kht., 9400 Sopron, Ady Endre u. 10. címre várják, beküldési határidő: 2003. február 14. péntek. Az eredményhirdetés és díjkiosztás 2003. március 17-én, 15 órakor lesz a GyIK-ban.

Pályázat Dr. Lampérth Gyula emlékére A Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum Diákszövetsége pályázatot hirdet Dr. Lampérth Gyula emlékére. Az újra evangélikus Líceum - a Líceum története a '90-es évek elején címmel. Pályázhatnak a Líceum felsőéves diákjai (9-12. évfolyam) és az öt éven belül érettségizett, volt licisták. A pályamunka terjedelme 10-15 oldal, valamint függelék. Beadási határidő: 2003. január 15. A pályadíj 25.000 Ft. A pályamunkák elkészítéséhez a Soproni Nemes Magyar Társaság által szervezett előadás nyújt segítséget, melyen öregdiákok mesélnek élményeikről.
 
 



2003. január 05., vasárnap 12:33


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület