CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Nyitott nap a rendészetin- Kálvin Kör: programváltozás- A Don-kanyart megjártak jelentkezését várják- Kamarai küldöttgyűlés-Mentőállomás: a kórház területén lesz- EU és mezőgazdaság- Éves közgyűlések

Nyitott nap a rendészetin Január 13-án, 9 órától a Soproni Rendészeti Szakközépiskola nyitott napot tart a rendőr- és határrendész pálya iránt érdeklődőknek. A Táncsics utcai intézményben a felvételi követelményekről, a képzésről tartanak majd tájékoztatót, amelyen a rendőrség és a határőrség technikai eszközeivel is megismerkedhetnek a látogatók.

A Kálvin Kör programváltozása A Soproni Kálvin Kör hétfői rendezvényén a korábban meghirdetett, A református börtönmisszió című előadás elmarad, amely helyett hétfőn, 18 órakor a  Sütő András író, Sopronban megrendezett 75. születésnapi köszöntésekor készült filmmel együtt, Ravasz László református teológus-tudós munkásságáról szóló film kerül bemutatásra. A Magyarországi Református Egyház Teológiai Doktorai Kollégiumának újszövetségi szekciója által szervezett téli ülés szintén egy későbbi időpontban kerül megrendezésre.

A Don kanyarból hazatértek jelentkezését várják A soproni polgármesteri hivatal folyamatosan várja a Don-kanyarban harcolt túlélők jelentkezését. A Don melletti harcokban résztvevők a soproni Polgármesteri Hivatalban Hanzséros Ágnes főtanácsosnál jelentkezhetnek a 99-515-100-as telefonszámon, vagy a zszala@sopron-ph.hu e-mail címen.

Kamarai küldöttgyűlés A Sopron Városi Kereskedelmi és Iparkamara január 15-én, szerdán 16 órakor tartja VI. küldöttgyűlését, amelyen sor kerül a küldöttgyűlés tisztviselőinek megválasztására. A napirendi pontok között szerepel a Sopron Városi Kereskedelmi és Iparkamara 2002. évi költségvetésének január-novemberi időszakáról szóló beszámoló, valamint a kamara 2003 évi programjának elfogadása.

Éves közgyűlések A Soproni Kálvin Kör 2002. január 13-án, hétfőn 18 órakor tartja éves közgyűlését. 2003. január 15. szerdán, 17 órakor a Gyermek-  és Ifjúsági Házban a Tájak-Korok-Múzeumok éves közgyűlésére kerül sor.

Ideiglenes megoldódik a mentőállomás gondja Az Árpád utcából a közeljövőben a kórház területére költözhet a soproni mentőállomás. Mint ismeretes december 31-ig szólt a mentőállomás meghosszabított működési engedélye. A soproni önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának rendkívüli ülésén, a városvezetés, az OMSZ vezetői, az ÁNTSZ megyei és városi tisztifőorvosa és a polgármesteri hivatal szakemberei a mentőállomás halasztást nem tűrő sorsáról tanácskoztak. A mentőállomás ideiglenes elhelyezéséről kórház jelenlegi területén álló, üres, volt gyógyszertári épületben kerül sor. Az átalakítás költségeit az OMSZ -nak kell állnia, a kórház viszont, a város érdekére való tekintettel nem kér bérleti díjat az OMSZ-tól. A rendkívüli ülés résztvevői terepbejáráson tekintették meg a kórház területén található, a majdani újonnan épülő mentőállomás részére szánt területet.

Az EU-csatlakozás utáni magyar mezőgazdaság A Magyar Agrártudományi Egyesület soproni csoportja meghívására tartott előadást Sopronban, a MTESZ-székházban dr. Varga Gyula, miniszterelnöki tanácsadó, az integrációs munkacsoport agrár-témavezetője. Dr. Varga Gyula az unióba lépés utáni agrárhelyzetről szólva elmondta, hogy  a magyar mezőgazdaság uniós jövője optimizmusra ad okot. Ágazatonként kedvező és kevésbé kedvező következményei egyaránt lehetnek az EU-hoz való csatléakozásnak, az uniós támoigatásban nem részesülő ágazatok – például a baromfi- és setényágazat –  nehéz versenyhelyzetbe jutnak majd  Az előadó hangsúlyozta: a soproni borvidék jövője csak a bortermelők közös érdeküket megvalósító összefogása által biztosított.



2003. január 13., hétfő 00:23


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület