CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Ez történt a palánkok alatt

Kosárlabda-összefoglalónkban először a január 8 – 14-e közötti eseményekre tekintünk vissza, majd a következő hét programjára hívjuk fel a sportbarátok figyelmét. Nem célunk a történések részletes elemzése, a győzelmek, vereségek okainak boncolgatása, csupán a mögöttünk hagyott és az előttünk álló kosaras hét tárgyszerű ismertetése.

Időrendi sorrendben (múlt szerdán) a GySEV-Orsi – Famila Schio Euroliga-mérkőzésen szoríthattunk a kedvencekért. A mieink (köszönhetően a nagyszünetet követő feltámadásnak) 85 – 64-re nyertek, így megmaradt az esélyük a B-csoport legkedvezőbb (1-2.) pozícióinak megszerzésére. Jelenleg ugyanis (az SCP Ruzomberok elleni visszavágó előtt) Bogojevicsék 11 ponttal a 12-12 pontos Ruzom-berok – Bourges – Gdynia trió mögött a 4. helyen állnak, s ha sikerülne a reváns, tovább élhetne a re-mény. A mezőny rendkívül kiegyensúlyozott, a harc egyre élesebbé válik a továbbjutásért. Bízzunk benne, hogy Balogh Bubu és társai ismét felnőnek a feladathoz! Ehhez azonban 180 fokos fordulatra lesz szükségük a legutóbbi bajnokin (Szeviép-Szeged – GySEV-Orsi 65 – 53) mutatott hozzáálláshoz és teljesítményhez képest.

Pénteken került sor a férfi Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első összecsapására. A Soproni Ászok KC – Atomerőmű (Paks) meccsen bravúros hazai győzelem (90 – 84) született, s ami még fontosabb: a já-tékfelfogásban is biztató változásokat tapasztalhatott a nagyérdemű. Szalai János, az új tréner szépen mutatkozott be. A visszavágót kedden rendezték Pakson. Ezen a meccsen – sajnos – ismét “visszakö-szönt a múlt”. Walke Károlyék nagy különbségű (74 – 100) vereséget szenvedtek, így ők is elbúcsúz-tak az idei kupaküzdelmektől. A továbbiakban csak a bajnokságra kell összpontosítaniuk, itt kell helytállniuk.

A Soproni Postás hölgyeire vasárnap egy zalai túra s a ZTE-Zala Volán gárdája várt. Meszlényi Róbert tanítványai ha a vártnál kicsit nehezebben is, de megoldották a “kötelezőt”, 69 – 58-ra nyertek, s továbbra is százszázalékosak a honi pontvadászatban. Ez jelenlegi helyzetükben (finanszírozási gon-dok, játékoshiány) több mint dicséretes. Miután a hétvégén a GySEV-Orsi mellett másik riválisuk, a MiZo-PVSK is kapitulált a Tisza partján (Rátgéber alakulata Szolnokon kapott ki 59 – 58-ra), újabb lépést tettek Papp Krisztináék az alapszakasz megnyerése s a végső diadal felé. Ha a hátralévő idegen-beli derbiken (Diósgyőrben, Szolnokon, Pécsett és Szekszárdon), valamint az itthoni rangadókon (Sze-ged, GySEV) is folytatni tudják ezt a nagyszerű sorozatot, megvalósulhat régóta dédelgetett álmuk, a bajnoki cím megszerzése. Nagy kérdés azonban, hogy meddig kell együtt élniük a nehézségekkel, me-lyek megszüntetése már nem tűrhet halasztást…

Hét nap alatt öt tétmérkőzést játszott három csapatunk. Egyedül a SMAFC-Roto Elzett nem volt érde-kelt. Ezen a héten az NB I/B-seknél is folytatódnak a küzdelmek, az A-csoportos Ászok KC viszont csak február 1-jén lép pályára.

Íme a következő napok programja:

Január 15. (szerda) : GySEV-Orsi – SCP-Ruzomberok (Euroliga)
Január 17. (péntek) : SMAFC-Roto Elzett – Veszprémi Egyetem V-fon (férfi NB I/B)
Január 18. (szombat): GySEV-Orsi – BEAC-Siemens (női NB I/A)
Január 19. (vasárnap): Soproni Postás – MÁV-Nagykanizsai TE (női NB I/A).

Békés Ilona



2003. január 15., szerda 15:47


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület