CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 28., vasárnap, Valéria napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

A Magyar Kultúra Napja előestéjén- Burgenland legnagyobb orgonája- Új Magyar Életrajzi Lexikon és Kertész-kötetek a Rotary segítségből- http://chat.sopron.hu/ - Halpusztulás a Fertőn

A Magyar Kultúra Napja előestéjén   a Széchenyi István Városi Könyvtárban (Pócsi u. 25.) ünnepi műsorral emlékeztek a Himnusz költőjére. A jelenlévőket köszöntő Kalmár István alpolgármester a Kultúra Napja alkalmából hangsúlyozta: a politikusok feladatai közé tartozik az is, hogy megteremtsék annak feltételeit, hogy minél több kultúresemény létrejöhessen. Egyúttal egy új, korszerű városi könyvtár létesítésének szükségességéről is szólt. Az alpolgármesteri köszöntőt verses, zenés műsor követte, közreműködtek: Fodor Gábor (fuvola), Hanzséros Ágnes, Kóczán Bálint, Kovács Kriszta (gitár) , Kövesi György.
Az ünnepi műsorról beszámolóval a Kultúra rovatunkban jelentkezünk.
Rendezvények a Magyar Kultúra Napján Sopronban

Burgenland legnagyobb orgonája épül Lékán (Lockenhaus), a búcsújáró templomban. A hagyományos technológiát használva, a régi vázat megtartva, szárított fenyő-anyagból, de modern elektronikával felszerelve épül az orgona.

Új Magyar Életrajzi Lexikon és Kertész-kötetek a Rotary segítségből A Széchenyi István Városi Könyvtár ezúton értesíti olvasóit és a soproniakat, hogy a Rotary séta alkalmával adományokból összegyűlt pénzösszeget az Új Magyar Életrajzi Lexikon és Kertész Imre kötetek beszerzésére fordította. A könyvtár ezúton is köszöni a Rotary Club Sopron és az adományozók segítőkészségét.
Kapcsolódó cikk: X. Rotary jótékonysági séta

http://chat.sopron.hu/ internet címen indult be Sopron honlapjának chat-oldala, amelyre az Internet-Sopron Egyesület szeretettel várja a csevegni vágyókat. Találkozzon Ön is/találkozzál és csevegj Te is Sopronban, a soproni chat-oldalon!

Halpusztulás a Fertőn A szakemberek szerint oxigénhiány okozta azt a halpusztulást a Fertő-tóba ömlő Rákos-patak csatornájában, amely következtében közel száz kiló haltetemet gyűjtött össze a Sopron és Vidéke Horgászegyesület. A Fertő-tó  alacson vízállása, valamint a nagy hideg egyaránt hozzájárul ahhoz, hogy a halpusztulást előidéző oxigénhiány fellépjen. Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az elmúlt napokban többször is vizsgálta a Rákos patak csatornájának vizét.



2003. január 21., kedd 21:37


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület