CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Nincs veszély - Szombathely
Orvosai szerint kielégítő az állapota annak a szombathelyi kiskatonának, akit hétfő reggel óta bakteriális eredetű agyhártyagyulladással kezelnek a szombathelyi Markusovszky Kórházban. Amennyiben a kiképzőköz-pontban nem betegszik meg senki, a sorállomány tagjai pénteken a szokásos rend szerint hazautazhatnak.

Rablás - Veszprém
Fegyverrel rabolt ki három férfi egy benzinkutat Veszprémben, a Zirci út mentén kedden. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatása szerint a benzinkútkezelők fenyegetés hatására átadták a kasszában lévő 100 ezer forintot. A 20-25 év körüli, fekete dzsekis, sísapkás rablók futva távoztak a helyszínről. A rendőrség keresi az elkövetőket.

Rablás - Nagylózs
Elkészült a fantomkép a hétfői, nagylózsi fegyveres rablás elkövetőjéről. A rabló több mint kétszázezer forintot zsákmányolt a Pereszteg és Vidéke Takarékszövetkezet fiókjából. A 40-50 év körüli férfi kb. 170 cm magas, az elkövetéskor csíkos sapkát és farmert viselt. A rendőrség kérik a lakosság segítségét: aki bármit tud a fegyveres rablás elkövetőjéről, jelentkezzen a győri kapitányság 96/520 012-es számán, vagy hívja a 112-őt.

Vízellátás - Sopron
A soproni vízellátó rendszer sánc-hegyi övezetének kialakítása volt a témája a Magyar Hidrológiai Társaság előadóülésélnek. A beruházás közel 30 millió forintba került. A szakemberek szerint erre azért volt szükség, mert Sopronban kiegyenlítetlen volt a víznyomás. Az ülésen elhangzott az is: az új rendszer bevezetésével évi 1 millió forint villamosenergiát takarítanak meg.

Leépítés - Csallóköz
Több szárnyvonalat megszűntet a Csallóközben Szlovák Vasúttársaság. Az intézkedés - amellyel évente 171 millió koronát takarít meg a vállalat, számos magyarok és szlovákok által vegyesen lakott területet érint. Révkomárom és Gúta között vannak olyan falvak, ahol a vasút az egyetlen tömegközlekedési eszköz.

Toborzó nap - Zalaegerszeg
Többségében a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem iránt érdeklődtek a résztvevők a zalaegerszegi toborzónapon. A megyei hadkiegészítő parancsnokság ezekkel a rendezvényekkel szeretné a fiatalok körében nép-szerűsíteni a katonaságot.

Jubileum - Sárvár
Fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepli az idén a sárvári Sylvester János városi könyvtár. Az egykori sárvári járási könyvtárat 1953 első napjaiban nyitották meg a hajdani Korona Szálló épületében, ahol mindössze 50 négyzetméteren kezdték meg a munkát. Az intézmény 1998-ban Soros-pályázaton nyert számító-gépeket és ingyenes internet-csatlakozási lehetőséget, 2001 őszén pedig a Széchenyi-terv keretéből hat multimédiás számítógéphez jutott, így jelenleg 20 komputert működtet, amelyből tízet használhatnak közvetlenül az olvasók. A képzőművészeti kiállításoknak is otthont adó bibliotéka állománya ma már több mint 100 ezer könyvből, folyóiratból, illetve hanglemezből és CD-ből áll. A beiratkozott olvasók száma eléri a kettőezerötszázat.

Áremelkedés - Balaton
Átlagosan 6 %-kal emelte a személyhajók és a kompok jegyáraait a Balatoni hajózási Rt. Jelentősebb drágulásra a vitorláshajó tulajdonosok számíthatnak, mert a kikötők bérleti díja közel 20 %-kal emelkedett.

Megszépülő könyvek - Komárom
Tizenhét értékes könyv restaurálását oldotta meg két szlovákiai szakember. Az anyagi forrásokat a magyar Nemzeti Kulturális Alapprogram pályázatán nyerte el a komáromi Duna Menti Könyvtár. Az intézmény állományában 40 ezer megmentésre váró könyv van, jelenleg Szlovákia legnagyobb történeti gyűjteményével rendel-kezik a város.

Találékony autósok - Zalaegerszeg
Több mint másfél millió forintos bevételkiesést okozott a havazás a zalaegerszegi Parkoló Gazda Kft.-nek. A cég vezetői ugyanis azt tapasztalták, az autósok rendkívül találékonyak, ha arról van szó, hogyan lehet kikerülni a parkolási díj fizetését. A járművezetők azt a lehetőséget használják ki, hogy a parkoló gazda kft. nem szedhet díjat abban az esetben, ha az aszfaltról még nem takarították el a havat. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha üres a parkoló.

Bursa Hungarica - Győr-Moson-Sopron
135 Győr-Moson-Sopron megyei település több, mint 1500 egyetemistája részesül támogatásban a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszer jóvoltából. A programot az oktatási tárca, a települések és a megyei önkormányzat finanszírozza.



2003. január 21., kedd 23:48


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület